StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

NBA Magicu derbi začelja, Hezonja prvi skakač utakmice, oduševio sjajnim zakucavanjem!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
9. veljače 2018. - 12:14

Derbi začelja pripao je Orlando Magicu, koji je sa 100:98 dobio kod kuće Atlantu Hawks. Uoči utakmice, u posljednjim satima tradea, točnije minutama, Orlando Magic je dogovorio razmjenu s Phoenix Sunsima. Elfrid Payton prešao je u Sunse, koji su zauzvrat u Orlando poslali izbor druge runde ovogodišnjeg drafta.

Mario Hezonja je i protiv Atlante Hawksa počeo u petorci. Još su izvan igre Aaron Gordon, Nikola Vučević i Terrence Ross. Na parketu je Hezonja proveo 28 minuta. Opet je bio dvoznamenkast, ali ne po broju koševa, već skokova. Imao ih je deset. Prvi skakač utakmice. Ubacio je 8 koševa. Pogodio je 2 od 7 šuteva iz igre od čega su neuspješna bila sva četiri šuta za tricu. Realizirao je četiri od šest slobodnih bacanja. Plus, imao je 2 asistencije i 3 ukradene lopte. Hezonja je potpisao na početku treće četvrtine potez utakmice: 'alley-oop' na asistenciju Evana Fourniera, koji je s 22 koša bio prvi strijelac Magica.

Payton je, ističu američki mediji, naglašava se to i na službenoj stranci Orlando Magica, bio najbolji prijatelj baš Hezonji. Kad je Hezonja stigao u Orlando živjeli su u istoj zgradi, vrata do vrata.

- Razgovarali smo svaki dan, odlazili na objed i večeru. Naše obitelji su se zbližile - naglasio je Hezonja. Prenose se riječi Dubrovčanina kako je tužan što je njegov prijatelj prodan u Sunse, ali kako se nada da će tamo Payton dobiti veću minutažu, kako će to za njega biti bolje u nastojanju da dobije bolji ugovor.

Orlando je ostvario treću pobjedu u nizu, četvrtu u posljednjih pet utakmica, petu u zadnjih deset. Tri pobjede u nizu je zadnji put ostvario krajem listopada prošle godine. Sad je Magic na 18 pobjeda i 36 poraza te na predzadnjem mjestu Istoka. Slabija je jedino Atlanta Hawks sa 17 pobjeda i 38 poraza.

Magic 48 sati nakon Atlante dočekuje Milwaukee Bucks. Nakon toga je gost Chicago Bullsa...

FOTO
Amway centar u Orlandu, predstavljanje igrača - Mario Hezonja

27. travanj 2024 02:57