Sport Košarka

KOŠARKA

FIBA EUROPA CUP Andrić prošao kvalifikacije

KOŠARKA

Lukša Andrić je s mađarskim Szolnoki Olajom prošao uspješno kvalifikacije te se plasirao u skupinu 'H' FIBA Europa kupu u kojoj su još makedonski Karposh Sokoli (Skopje), ruski Nizhny Novgorod i još jedan mađarski sastav, Falco Vulcano.

Kako će Szolnoki Olaj proći dalje bilo je jasno već nakon prve utakmice drugog, posljednjeg kruga kvalifikacija kada je u svojoj dvorani nadigrao švedski Södertälje Kings s 23 koša razlike (86:63). U uzvratu je izgubio sa 75:73, međutim, samo jer je, kako piše u izvješćima, u posljednjoj četvrini počeo razmišljati o idućim utakmicama. Szolnoki Olaj je u Švedskoj dobio prvu četvrtinu s 10 razlike, na poluvremenu imao plus 12, a posljednju četvrtinu dočekao s 11 koševa viška.

Andrić, koji je bio najbolji u redovima mađarskog sastava u prvoj utakmici, MVP, u drugoj je ostao bez koša (imao je samo jedan neuspješan šut za dva), imao 3 skoka, 2 asistencije.  

U prvom krugu kvalifikacija Szolnoki Olaj je izbacio turski Trabzonspor. Nakon što je dobio kod kuće prvu utakmicu sa 108:98 (Andrić 17 koševa, 6 skokova), poražen je u gostima sa (samo) 77:68 (Andrić 6 koševa i 6 skokova). U prvoj utakmici protiv Södertälje Kingsa Andrić je postigao 8 koševa, imao 5 skokova, 8 asistencija i 1 blokadu.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije