Sport Košarka

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

NOVA IGRAČICA Rijeku zamijenila Dubrovnikom, Ragusa kreće iz Celja, prvo protiv slovenskih prvakinja

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

Počinje nova sezona za košarkašice Raguse. Prva stanica je Celje gdje ove srijede s početkom u 19 sati igraju susret 1. kola regionalne B-Travel WABA lige protiv branieljica naslova, ujedno slovenskih prvakinja i osvajačica Kupa Slovenije, Cinkarna Celje

Ragusa će u novoj sezoni igrati u tri natjecanja. Preostala dva su dva domaća natjecanja, A-1 liga i Kup Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. Prošle sezone Ragusa je bila najugodnije iznenađenje domaćeg prvenstva. Bila je treća, jedina koja se može pohvaliti kako je u sezoni dobila Medveščak, koji je na kraju uzeo oba domaća naslova. Spomenuti uspjeh donio joj je nastup u regionalnoj ligi, koja se igra u dvije skupine. Ragusa je u skupini 'B' u kojoj su uz Cinkarnu Celje još bugarska Montana 2003., dva kluba iz Srbije, Kraljevo i beogradski Partizan 1953., te Medveščak. Nakon deset utakmica u skupini četiri najbolje ekipe nastavljaju s natjecanjem.

Dubrovačka ekipa je doživjela promjene ovog ljeta. Otišla je Katarina Popović. Došle su Josipa Zovko, koja je već igrala za dubrovački klub, a koja je prošle sezone bila članica riječkog FSV-a. Vratila se u matični klub Ana Tomičić, koja je zadnjih sezona igrala za Split. Nova imena su Karla Kalajdžić iz Omiša te od prije neki dan 22-godišnja, 184 centimetra visoka Katarina Matijević (na slici). Igrala je za Kvarner, koji je odustao od natjecanja (zbog toga je Ragusa bila slobodna u 1. kolu domaćeg prvenstva), a prije igranja za riječku ekipu bila je dvije sezone u Austriji. Igra na poziciji 'četvorke'.

Ragusa će u Celju biti bez Ine Marin. Protiv Cinkarne Celje igrat će u sastavu: Katarina Matijević, Romana Stojanović, Petra Stanković, Ana Tomičić, Marija Pocrnjić, Katarina Zarač, Marta Erslan, Josipa Zovko, Karla Kalajdžić i Ana Haklička.

Trener Zdravko Kitin je još prije dolaska Matijević istaknuo kako je cilj Raguse u novoj sezoni igrati u jednom domaćem finale, prvenstva Hrvatske ili Kupa Hrvatske. U regionalnoj B-Travel WABA ligi želja im je izboriti drugi krug.

– Što nam je cilj u regionalnoj ligi? Budući smo novi, budući su nam suparnici nepoznanica, teško je u ovom trenutku reći nešto više. Prva nam je želja biti dobar suparnik, pružiti dobru igru. Ukoliko se ukaže prilika plasirati se u drugi krug, pokušat ćemo je iskoristiti. Što se tiče dva domaća natjecanja, da, tu nam je cilj igrati u barem jednom finalu – naglasio je Kitin.

Nakon Celja dvije kod kuće
Odigrali smo četiri pripremne utakmice, dvije na turniru u Banja Luci, gdje smo osvojili prvo mjesto, te dvije utakmice protiv Lovćena. Jednu na Cetinju, drugu u Gospinom polju. Sve četiri smo dobili. Nakon Celja čeka nas u subotu s počekom u 16 sati utakmica s Požegom u Gospinom polju. To je utakmica 2. kola A-1 Hrvatske lige, naša prva prvenstvena s obzirom na odustajanje Kvarnera. Četiri dana poslije Požege u srijedu, 11. listopada s početkom u 18.45 sati igramo s beogradskim Partizanom 1953. u Gospinom polju susret 2. kola regionalne lige – rekao je Kitin

Skupina 'B', 1. kolo
Srijeda, 4. listopada: Montana 2003. - Kraljevo (18.30 sati), Partizan 1953. - Medveščak Zagreb (19 sati), Cinkarna Celje - Ragusa (19 sati)

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije