StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA Sjajni Hrvoje Perić na korak do finala prvenstva!

3. lipnja 2017. - 22:45

Umana Reyer Venezia Hrvoja Perića je na korak do finala prvenstva Italije. Vodi s 3:2 protiv Avelina. Dobila je petu utakmicu, koja je odigrana u njezinom domu sa 78:66. Druga četvrtina je odlučila – 23:6 za domaćina, koji je izgubio prvu četvrtinu 22:19.

U toj drugoj četvrtini Batista Esteban je ubacio 10 koševa. Na kraju je imao 'double double': 18 koševa i 10 skokova. Esteban i Perić su bili prvi strijelci ne samo Umana Reyer Venezie, već i utakmice. I Hrvoje je ubacio 18 koševa. Pogodio je 4 trice iz 7 pokušaja. Bio je najbolji u redovima domaćina u prvoj četvrtini kad je trebao napraviti sve da Avelino ne stekne veću prednost te u trećoj, kad je trebalo sačuvati prednost. U obje četvrtine Perić je bio najefikasniji igrač utakmice. U obje je ubacio po 8 koševa.

Šesta utakmica polufinala igra se u Avelinu za dva dana. Nova pobjeda Perića i ekipu vodi u veliko finale. Ukoliko Avelino bude uspješniji, majstorica, sedma utakmica, igra se u Veneciji.

U finalu je već Trento, koji je sa 4:1 u polufinalu izbacio branitelja naslova i broj jedan u doigravanju, EA7 Emporio Armani Milano. 

26. travanj 2024 11:46