StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

CARMEN MILOGLAV Dubrovkinja s pokalom prvaka Španjolske!

3. svibnja 2017. - 11:58

Perfumerias Avenida - Uni Girona 2:1 u finalu prvenstva Španjolske. U trećoj utakmici, majstorici, 67:46 za Perfumerias Avenidu za koju igra i Dubrovkinja Carmen Miloglav, koja je dres novog (starog) prvaka Španjolske obukla krajem listopada prošle godine.

Miloglav je sezonu 2016./17. počela u dresu Zadra, u A-1 hrvatskoj ligi. Za Zadar je zaigrala nakon što se oporavila od teške ozlijede, koju je zadobila uoči početka sezone 2015./16. u dresu španjolskog prvoligaša Gran Canarie, a zbog koje je morala na operaciju. I taman kad se oporavila, počela igrati i sa Zadrom nizala pobjede na startu nove sezone, preko noći je dobila poziv iz Španjolske, i to ni manje, ni više nego iz redova aktualnog španjolskog prvaka. Miloglav je tako postala članica kluba koji je od 1988. godine, kada je osnovan, do jučer četiri puta bio najbolji u državi (ovo mu je peta 'zvjezdica'), a 2011. prvak Europe!

- Naša dvorana je uvijek puna. Ambijent sjajan. Koliko može stati, a kažu 3000 gledatelja, toliko je uvijek na utakmici. Bubnjevi na svim stranama tribina. Sat i pol prije utakmice navijači čekaju da uđu. Iziđemo 50 minuta prije iz svlačionice na zagrijavanje, a u dvorani već tisuću ljudi. Dakle, 50 minuta prije početka utakmice na tribinama već 1000 ljudi. Ma, sjajno. Košarka je u Salamanci, točnije, ženski košarkaški klub, na prvom mjestu. On je najpopularniji. U španjolskim novinama se dosta dobro prati ženska košarka. Nema dana kad se ne piše o klubu. Ne mogu vam reći koliko sam sretna, zadovoljna sa svime. Neki su me pitali: 'Jesam li ovim dolaskom u Perfumerias Avenidu riješila egzistenciju?'. Znate, meni novci u ovom trenutku nisu na prvom mjestu. Mlada sam, još se moram dokazat, naučit dosta toga. Još igram prvenstveno jer volim košarku. Vjerojatno ću poslije, za koju godinu, razmišljati i o tome. Uglavnom, ako me i vi pitate kakav je ugovor, reći ću vam kako nisam riješila životne brige, ali jesam snove. Guštam ovdje. Naravno, nisam na odmoru. Treba raditi od jutra do mraka. Meni to nije teško - tako je govorila Carmen nakon prva dva tjedna boravka u Salamanci, u redovima Perfumerias Avenide s kojom je noćas slavila naslov prvaka Španjolske. 

Carmen je u dva domaća natjecanja, španjolskom prvenstvu i španjolskom Kupu kraljice, igrala u ukupno 15 utakmica. U oba natjecanja je Perfumerias Avenida osvojila naslov. Uz to je imala priliku zaigrati i u najjačem europskom klupskom natjecanju, Euroligi. 

- Svako malo stanem pa se upitam: Sanjam li? - isticala je Carmen nakon što je potpisala ugovor s Perfumerias Avenidom. Danas, mali pokal prvaka Španjolske u njenom vlasništvu (ne dobivaju se medalje već svaka igračice i svaki član stručnog stožera dobije pokal) potvrda je kako ovo nije san!

26. travanj 2024 05:54