StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/FIBA LIGA PRVAKA

SZOLNOKI JE POGODIO DOVOĐENJEM ANDRIĆA Najbolji strijelac, najbolji skakač, najbolji...

25. siječnja 2017. - 21:51

Lukša Andrić je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu za Szolnoki Olaj, koji je u posljednjem 14. kolu natjecanja u skupini 'E' FIBA Lige prvaka poražen u gostima od Proximus Spirou s 92:87 nakon produžetka. Mađarski prvak je već odavno ostao bez izgleda za prolaz u daljnje natjecanje, i prije nego je posegnuo za dovođenjem 31-godišnjeg, 210 centimetara visokog Dubrovčanina. S druge strane, Proximus Spirou, desetorostruki prvak Belgije, prije zadnjeg kola i ogleda sa Szolnoki Olajom kod kuće osigurao je šestu poziciju u skupini, koja mu donosi nastavak natjecanja u FIBA Europskom kupu.

U utakmici bez rezultatskog imperativa domaćin, koji nije vodio niti jednom u nastavku utakmice, uspio je izboriti produžetak te u njemu pobjedu. Szolnoki Olaj je sredinom posljednje četvrtine imao 8 koševa viška (74:66).

Andrić je igrao 33 minute i 43 sekunde. Postigao je 16 koševa uz šut za dva 6/11 te slobodna bacanja 4/5. Imao 7 skokova, 2 asistencije, 4 izgubljene i 2 osvojene lopte te 1 blokadu. Zbog pete osobne nije mogao u završnici produžetka pomoći suigračima.

Dubrovčanin, koji je odigrao posljednje četiri utakmice u FIBA Ligi prvaka za Szolnoki Olaj (stigao je krajem prošle godine, debi za mađarskog prvaka imao je protiv Partizana u Beogradu 4. siječnja), sa 17 koševa i 5,8 skokova po utakmici prvi je strijelac i prvi skakač momčadi. I po valorizaciji – 16,5 - najučinkovitiji je igrač Szolnoki Olaja.

27. travanj 2024 02:32