StoryEditorOCM
OstaloOSAM MEDALJA ZA JUDOKE NAŠE ŽUPANIJE NA SENIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

KAKAV POVRATAK Tri godine ga zbog ozljeda i bolesti nije bilo na prvenstvima, nije odustao, vratio se te sad slavi - Stjepo Roko je seniorski prvak Hrvatske! 

2. veljače 2020. - 01:38
Stjepo Roko je seniorski prvak Hrvatske! Član Judo kluba Dubrovnik 1966. do zlata na prvenstvu, koje je održano na splitskim Gripama, stigao je dobivši sve četiri borbe. U 'produžetku' finala kategorije do 73 kilograma bio je uspješniji od Marina Franušića, člana Zagreba.

Roko je 2015. bio juniorski prvak Hrvatske, te seniorski doprvak. Nakon toga je zbog bolesti te ozljeda izbivao s tatamija, a sad je Dubrovčanin ostvario svoj najveći uspjeh! Nema boljeg u državi.

- Prije sedam dana je imao provjeru na studentskom prvenstvu Hrvatske. Uzeo je broncu. Tu mu je najvažnije bilo osjetiti borbu, natjecanje... Morate znati kako ga pune tri godine nije bilo na natjecanjima. Sad je državno seniorsko prvenstvo u Splitu odradio sjajno te ostvario svoj najveći uspjeh u karijeri - istaknuo je trener Dubrovnika 1966. Mateo Semiz. 

Skalin niže na pobjedničkom postolju seniorskog prvenstva Hrvatske stajale su Anđela Violić, Iva Oberan i Ivana Šutalo. Violić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., dopravkinja je Hrvatske u kategoriji do 70 kilograma (svatko sa svakim, tri pobjede i jedan poraz). Zatim, Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka, bila je druga u kategoriji do 63 kilograma (s dvije pobjede je stigla do finala u kojem je poražena od Katarine Krišto, članice Dalmacijacementa), dok je Šutalo, članica Judo kluba Dubrovnik, s dvije pobjede stigla do finala u kojem je poražena od Ivane Maranić, članice zagrebačke Pande.

Judo klub Dubrovnik 1966. osvojio je ukupno četiri medalje. Osim zlata Stjepa Roka i srebra Anđele Violić može se pohvaliti s još dvije bronce, koje su izborili Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma s dvije pobjede i jednim porazom, te Ardian Sufaj, koji je bio treći u kategoriji do 100 kilograma s tri pobjede i jednim porazom. Dvoje članova Dubrovnika 1966. poraženo je na kraju u borbi za broncu, te je zauzelo peto mjesto, i to Nika Viđen u kategoriji do 57 kilograma te Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma.

Među osvajačima medalju su i preostala dva kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije, Judo kub Ura Nage te Judo klub Konavle Cavtat, koji su nastupili sa samo jednim članom: Mauricio Bratičević je izborio broncu za Ura Nage u kategoriji do 66 kilograma s dvije pobjede, a s broncom se vraća i Petra Đurković, članica Konavle Cavtata, koja je nastupila u kategoriji do 48 kilograma.   

FOTO Stjepo Roko, seniorski prvak do 73 kilograma
03. svibanj 2024 06:07