StoryEditorOCM
OstaloBADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK

S NOVE ČETIRI MEDALJE S DRŽAVNOG ZAKLJUČILI NAJUSPJEŠNIJU SEZONU KLUBA Ratko Galjer: 'Jedni smo badmintonski klub u Hrvatskoj koji radi u skladištu!'

9. prosinca 2019. - 15:55
Barbara Janičić je juniorska doprvakinja Hrvatske, pojedinačno te u paru s Irom Misir iz Velike Gorice, dok je dubrovački klub i u konkurenciji poletaraca, uzrast do 11 godina, također osvojio dvije medalje: Lea Burazor je brončana u pojedinačnoj konkurenciji te u paru s Erikom Konjuh, također članicom Dubrovnika.

- S nove četiri medalje s državnog prvenstva za poletarce i juniore zaključena je najuspješnija sezona Badmintonskog kluba Dubrovnik, koji je osnovan 1999. godine – naglasio je Ratko Galjer, trener i predsjednik dubrovačkog kluba.

Prethodno je Dubrovnik na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske, uzrast do 13 godina, osvojio šest medalja od kojih su dvije bile zlatne, te dvije na kadetskom prvenstvu Hrvatske, i to obje zlatne.

- Na mlađe kadetskom prvenstvu Patrik Karamatić je bio prvak Hrvatske pojedinačno te u paru s Davorom Makivićem, koji je uz to bio brončani pojedinačno, a u paru s Lučiom Galjer doprvak Hrvatske. Lučia Galjer je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila broncu, a s Petrom Šilje broncu u ženskim parovima. Naše mlađe kadetkinje i mlađi kadeti su uvjerljivo u svom uzrastu osvojili naslov ekipnog prvaka Hrvatske, pobjednici su lige. Zatim, na kadetskom prvenstvu Hrvatske Marko Janičić je prvak Hrvatske pojedinačno te u paru s Rokom Pipunićem iz Zagreba – nabrojio je prethodne uspjehe s državnih prvenstava Galjer, a potom se osvrnuo na, nažalost, uvjete u kojima treniraju dubrovački badmintonaši.

- S obzirom na nikakve uvjete u kojima radimo već dvadeset godina ovaj rezultat ima još veću težinu. Naš klub je jedini sportski kolektiv u gradu koji nema osigurane termine u dvorani, odnosno jedni badmintonski klub u Hrvatskoj koji radi u skladištu od svog osnutka. Možda se gradski oci nakon dvadeset godina sjete da je Dubrovnik Grad prijatelj djece, ili nije? - napisao je Galjer u svom izvješću nakon posljednjeg nastupa članova kluba u 2019. godini.

Badmintonski klub Dubrovnik je u 2019. osvojio ukupno dvanaest medalja na državnim prvenstvima (četiri zlatne, tri srebrne i pet brončanih medalja).
26. travanj 2024 19:57