StoryEditorOCM
OstaloIN MEMORIAM

BANDJERA VESLAČKOG KLUBA NEPTUN JE NA POLA KOPLJA Ivica Grgić Grga (1944. - 2019.)

24. studenog 2019. - 15:24
Spuštena je bandjera Veslačkog kluba Neptun na pola koplja. Preminuo je u 75. godini života Ivica Grgić – Grga, dugogodišnji uspješni veslač, potom trener generacija i generacija Neptunaša, bio je i meštar od brodova, aktivan u klubu gotovo 60 godina.

Početkom 2013. godine Dubrovački savez športova ga je nagradio najvećom nagradom – Nagradom za životno djelo, skupa sa svojim Neptunašima je krajem prošle godine proslavio 95. rođendan Kluba, u proljeće, kao i desetljećima prije, bio je na Rijeci dubrovačkoj na regati Kupa Dalmacije unatoč narušenom zdravlju. I opet je pomogao.

Bio je Neptunaš s najduljim klupskih stažom.  

Na vrata Kluba je pokucao 1960. godine, baš kad je Neptun preselio u sadašnje prostorije.

- Dok sam stanovao na Montovjerni, s prozora svoje kuće mnogo sam puta gledao kako po Gruškom zaljevu plove elegantni brodovi pokretani skladnim zamasima veslača. To me je dovelo na vrata Veslačkog kluba Neptun, u veslanje - istaknuo je jednom prilikom. 

Tada je skupa s ostalima, osim što je učio veslati, zavrnuo rukave. Uređivao hangar, gradio ponton, sređivao brodove, a pogotovo je radio kad je Klub stavio ključ u bravu. Baš on ih je nakon povratka s odsluženja vojnog roka otključao, okupio potom dubrovačku mladost, krenuo od nule, učio ih veslanju te naučio.
26. travanj 2024 14:02