StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ANTE DANIČIĆ, REPREZENTATIVAC SQUAREA, NAKON OPERACIJE 'Idem se sad spremiti za nove izazove!'

1. studenog 2019. - 23:23
Njegove ime je, nažalost, u rubrici 'ozljeđeni'. Na njega trener/i ne mogu računati. Ozlijedio se dan prije nego je trebao imati debi za reprezentaciju Hrvatske, i to protiv Italije u Padovi.

- Problem je nastao na tom prvom, a ujedno posljednjem treningu u Padovi uoči prve od ukupno dvije utakmice protiv Italije u Italiji. Istegnuo sam lateralni kolateralni ligament te se dogodilo puknuće meniskusa. Poslije su se na magnetskoj rezonanci pokazale još dvije ciste na meniskusu tako da sam radio artroskopija  te sad slijedi pauza od četiri do šest tjedana, ali već sam počeo s rehabilitacijom... – priča Ante Daničić.

- Nadam se da ću se što prije vratiti pogotovo jer sam do operacije radio neke stvari tako da sam fizički u dobrom stanju te se nadam da bi se mogao vratiti i prije.

Operirao ga je dr. Saša Janković u Zagrebu u petak, 18. listopada. Dva dana poslije, kad je reprezentacija imala prvi trening u Gospinom polju uoči početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ušetao je na štakama u dvoranu.

- Nisam ja navikao ležat cijeli dan. Preležo sam petak u bolnici te subotu, pa i nedjelju do maloprije. Odlučio sam doći i javiti se ekipi. Dosta njih me zvalo. Poželjelo da sve prođe na operaciji u najboljem redu, i nakon operacije, te sam sad ja došao njima zaželjeti sreću u kvalifikacijama te im zahvaliti na podršci.

Iako se ozlijedio dan prije prve od ukupno dvije utakmice u Italiji ipak je zaigrao u drugoj utakmici, koja je bila 24 sata nakon prve te upisao svoj debi za reprezentaciju.

- Na tom  prvom treningu dan prije prve utakmice nezgodno sam doskočio. Malo me koljeno zaboljelo, ali nije bilo ništa strašno. Trening sam odradio do kraja, a trenirali smo nekih 40-ak minuta. Kad je završio trening malo mi je bilo oteklo koljeno, ali opet nije bilo ništa strašno. Čak nikome nisam ništa govorio, ali navečer, kad nisam baš mogao normalno ni hodati, javio sam se doktoru. Požalio se na bol. Doktor je na prvu ustanovio da sam istegnuo ligament, te da bi trebao odmarati tri do pet dana i onda vidjeti što je i kako dalje. Idući dan, kad smo igrali prvu utakmicu, odmarao sam. Imao sam terapiju i bio sam dosta bolje. Nije me boljelo. Iako su mi govorili da odmorim uoči druge utakmice, koju smo igrali u Trevisu, želio sam probati te se zagrijati. Na tom zagrijavanju nije bilo nikakvih problema, nisam osjetio bol te sam i zaigrao protiv Italije. Poslije utakmice također nisam osjetio nikakvu bol, ali, putovali smo cijeli dan. Vraćali se iz Italije. Prvo 5,6 sati autobusom do Zagreba, a nakon toga Maro Đuraš i ja avionom iz Zagreba do Dubrovnika. Koljeno je malo oteklo. Kad sam došao doma počelo me boljeti. Sutradan su mi rekli da odmorim par dana te onda počnem raditi neke vježbe. Mene je boljelo sve jači i jače. Završio sam potom na magnetskoj rezonanci gdje su se ustanovila oštećenja te nije bilo druge nego otići na operaciju.

Nije želio propustiti debi za reprezentaciju, i to protiv Italije. U Padovi je Hrvatska slavila s 5:4, a dan poslije u utakmici koja je odigrana u Trevisu završilo je bez pobjednika, 1:1.

- Da, upisao sam debi za reprezentaciju, ali zbog svega nije ispalo onako kako sam očekivao, priželjkivao, ali što ćeš. Nadam se kako će rehabilitacija proći u redu. Idem se sad spremiti za nove izazove jer Square je dobro krenuo u sezonu u kojoj imamo velike ambicije. Potrebno je da smo svi zdravi te fit. Nadam se da ću im se što prije priključiti te da ću im pomoći da ispunimo ciljeve, a potom, ako Bog da, opet zaslužiti poziv izbornika. To bi bilo lijepo – poželio je Daničić, koji je na dan utakmice Hrvatska – Rusija, u subotu, 26. listopada, proslavio 33. rođendan.
Square u Omišu
Raspored 4. kola, subota, 2. studenog, Zagreb: Alumnus – Vrgorac, Zagreb: Futsal Dinamo – Crnica, Split: Split – Uspinjača Gimka, Omiš: Olmissum – Square, nedjelja, 3. studenog, Makarska: Novo vrijeme Apfel – AFC Universitas.

Poredak: 1. Novo vrijeme Apfel 9 bodova (16:7), 2. Square 7 bodova (13:11), 3. Crnica 6 bodova (12:10), 4. Olmissum 6 bodova (6:4), 5. AFC Universitas 6 bodova (6:5), 6. Alumnus 4 boda (7:9), 7. Vrgorac 3 boda (11:13), 8. Futsal Dinamo 1 bod (8:12), 9. Uspinjača Gimka 1 bod (6:10), 10. Split bez boda (7:11). 

26. travanj 2024 16:03