Sport Ostalo

JEDRILIČARSKI KLUB ORSAN

DUBROVAČKA REGATA Svi najbolji između Grebena, Kalamote i Dakse 

JEDRILIČARSKI KLUB ORSAN
Dubrovačka regata za klasu optimist počinje u petak, 11. listopada i traje do nedjelje, 13. listopada. Domaćin i organizator, Jedriličarski klub Orsan, očekuje nastup stotinjak malih jedriličara. 

Prošle godine su prvog i trećeg dana održana po tri plova, drugog dana nije bilo vjetra te se nije jedrilo, a o najboljima odlučio je tek posljednji šesti plov nakon kojeg se najslabiji rezultat odbacio te je na vrhu ostao Lovre Bakotić iz Jedriličarskog kluba Split. Petra Marendić iz splitskog Mornara je bila druga, a Noela Petešić iz zadarskog Uskoka treća. Četvrto mjesto je zauzeo Josip Tafra iz Jedriličarskog kluba Omiš, koji je ponio naslov najboljeg u konkurenciji natjecatelja do 12 godina...

Za mnoge je dubrovačko polje, jedri se između Grebena, Kalamote i Dakse, najzahtjevnije u usporedbi s ostalim regatama za klasu optimist. Iz minute u minutu, ističu Orsanovci, treba se razmišljati, non stop pratiti vjetar i konkurenciju te tko bolje prati refule, tko se uspije na vrijeme prebaciti, taj može očekivati visok plasman.

Tradicionalno na Dubrovačku regatu dolaze svi najbolji hrvatski jedriličari u klasi optimist. Očekivano jer regata u Dubrovniku ima najveći koeficijent za rang listu Hrvatskog jedriličarskog saveza. 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije