StoryEditorOCM
OstaloMEMORIJALNI MEĐUNARODNI JUDO TURNIR U ŽUPI DUBROVAČKOJ

USPOMENA NA MATEU KNEGO Judo turnir sa suzom u oku

5. listopada 2019. - 15:57
Slika Matee Knego, judašice Župe dubrovačke, koja je tragično preminula 4. travnja 2015. godine, tri dana nakon što je proslavila 16. rođendan, bila je na stolu u sportskoj dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Oko nje bile su posložene medalje i pokali za najuspješnije sudionike prvog međunarodnog judo turnira, koji se održava u njenu spomen, a uoči kojeg je sa suzom u oku njezin otac, Stjepan Knego, zahvalio svima koji su organizirali, podržali te nastupili na turniru.

- Hvala Vam u ime naše obitelji. Hvala Vam što čuvate uspomenu na našu Mateu - rekao je između ostalog Stjepan Knego. 

Na četiri tatamija našlo se oko tri stotine malih judoka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Hrvatske. Turnir čiji je pokrovitelj Općina Župa dubrovačka (otvorio ga je u ime načelnika Silvia Nardelllija njegov zamjenik Mirko Maslač), a organizatori Judo klub Župa dubrovačka i Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka, okupio je judašice i judaše u četiri uzrasne kategorije - do 10, do 12, do 14 i do 16 godina.

Matea Knego je godinama osvajala medalje na državnim prvenstvima, bila je 2015. aktualna kadetska doprvakinja Hrvatske, predvodnik jedne darovite generacije Judo kluba Župa dubrovačka. Sa sedam godina je počela trenirati judo, prvo u Judo klubu Dubrovnik 1966., a nakon toga je branila boje Župe dubrovačke. Sa čak 80 turnira vratila s medaljom, a na njih pedeset je bila najbolja u svojoj kategoriji...
26. travanj 2024 16:55