StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

DUNAVOM IZVESLALI 36 KILOMETARA Dubrovčani i Metkovci se prisjetili žrtava Vukovara

30. rujna 2019. - 12:12
Veslački maraton Vukovar – Ilok na rijeci Dunav održava se u spomen na 32 poginula i nestala branitelja Vukovara, članove Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar. 

- Maraton je dug 36 kilometara. Vesla se u osmercima. Prvi maraton je održan 2004. godine, a Veslački klub Neptun je od 2006. neizostavni sudionik svih maratona - istaknuo je Maro Kapović, tajnik Neptuna, a ove godine i sam sudionik maratona. Uz njega su posadu Neptuna, koja je veslala u kategoriji veterana, činili Tomislav Moretić, Maro Oblizalo, Pero Mojaš, Maro Marić, Maro Storelli, Roni Mladinić, Srđan Matijašević i kormilar Maro Mojaš.

Dubrovački osmerac je 36 kilometara izveslao za dva sata i trinaest minuta.

- Na ovoj regati najvažnije je sudjelovati te proveslati ovu stazu te se na taj način prisjetiti žrtve grada Vukovara, svih njegovih branitelja i stanovnika koju su podnijeli u Domovinskom ratu - naglasili su Neptunaši.

Na maratonu su nastupili i Metkovci, članovi Neretvanskog gusara, koji su se natjecali u kategoriji gradovi te zauzeli drugo mjesto. Posadu Grada Metkovića činili su Marin Krešić, Mislav Dragobratović, Marko Kevo, Marijan Filipović, Luka Barišić, Nikola Petrušić, Nikola Vugdelija i Roko Brečić te kormilar Branimir Mutnjaković. 

FOTO Posada Veslačkog kluba Neptun
26. travanj 2024 13:22