StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISAČI LIBERTAS MARINKOLORA POČINJU NOVU EUROPSKU SEZONU

ETTU CUP OVAJ VIKEND U GOSPINOM POLJU Miho Simović: 'To što smo domaćini povećava izglede za prolaz', Juzbašić: 'Predstavnik Belgije je na papiru najjači suparnik, ali...' 

13. rujna 2019. - 13:37
Velika mi je čast što sam došao u Dubrovnik, u veliki klub - istaknuo je Dragutin Dado Šurbek. Jasan je novi igrač hrvatskog doprvaka, inače sin legendarnog, ne samo hrvatskog, već svjetskog stolnotenisača Dragutina Šurbeka, po pitanju ciljeva - boriti se za oba domaća trofeja, a u ETTU Cupu proći što dalje. 'Pituri' kreću upravo s europskom obvezom. Bili su slobodni u prvom krugu. U drugo po snazi europsko klupsko natjecanje uključuju se od drugog kruga. Domaćini su 'B' skupine. U Gospinom polju u subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna, suparnici za jedno od dva prva mjesta, koja vode u daljnje natjecanje, bit će im predstavnici Belgije (TCC Sokah Hoboken), Turske (Sarkuysan Spor Kulubu), Ukrajine (CE MSC Tennis Academy SCC Sumy) i Portugala (G.D.D. Toledos). 

- Predstavnik Belgije je na papiru najjači suparnik, ali trebat će pripaziti i na turskog te na ukrajinskog predstavnika. Francuz Jeremy Petiot u redovima belgijskog TCC Sokah Hobokena je kvalitetan igrač. Nastupa u Francuskoj te Belgiji. Ima dobar skor - istaknuo je kapetan 'Pitura' Neven Juzbašić. 

- To što smo domaćini povećava izglede za prolaz. Znamo što nam znači podrška naših navijača - nadovezao se Miho Simović, koji je debi u Europi imao s 13 godina prije 13 godina. 

- Bilo je to u Rusiji 2006. godine. Čak sam i dobio jednog dobrog ruskog igrača. Kad se zbroje sva putovanja, druženja, nastupi, baš je bio gušt igrati u Europi - podvukao je Simović. Šurbeku iskustva igranja europskih kupova ne nedostaje, što više, godinama je u dresu Večernjaka igrao Ligu prvaka. Dijelio je i tada svlačionicu s Tomislavom Japecom, ali i Zoranom Primorcem, Alanom Benstenom, Tanom Ruiwuom...

- Polufinale Lige prvaka mi je najveći uspjeh u europskim kupovima - prisjetio se Šurbek, koji je zadnjih šest sezona proveo u Mostaru. 

- Šurbek je čovjek s iskustvom, igrao je godinama i za reprezentaciju. Sigurno je kako će nam pomoći - naglasio je Simović. Na početku konferencije za novinare Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora, pohvalio je Damira Gleđa, 'katicu za sve' u kancelariji kluba. Potom čestitao Josipu Martinoviću, inače počasnom predsjedniku kluba, na osvajanju naslova veteranskog prvaka Hrvatske te istaknuo kako je želja kluba da bude domaćin veteranskog prvenstva Hrvatske. Potom se osvrnuo na novu sezonu.

- Nismo favoriti u domaćim natjecanjima. Ipak je to StaRR, koji je okupio jaku momčad za Ligu prvaka, ali sve te igrače nije prijavio za domaća natjecanja, prvenstvo i kup. Novi je sustav natjecanja u prvenstvu. Nema više doigravanja. Igra se samo liga, 18 kola. Novi je način igranja. Tko će prije do tri pobjede u susretu taj odnosi pobjedu - rekao je Matulović.

- Novi sustav natjecanja je po meni korak naprijed. Mečevi će biti kraći. Gledateljima zanimljivije, dosta zanimljivije. Tko bude najbolji u ukupno 18 kola taj je prvak. To je i poštenije. Nema, a što je bio slučaj do jučer, spremanja za doigravanje, za dva meča - uključio se Japec. 

- Naš novi igrač, Dragutin Dado Šurbek, čiji nas je otac prije 19 godina uveo u svijet Prve lige, iskusan je igrač. Dobili smo dobro, dobro pojačanje. Simović je domaći igrač za kojeg je pokojni Stanko Eskulić rekao da je 'nebrušeni biser'. Japec je bio u svoje vrijeme najperspektivniji kadet Europe. Sjećamo se njegovih partija kad smo bili prvaci. Neven je kapetan. S nama je takoreći od prvog dana. Joško Martinović je dokazani trener. Ne mislimo samo o rezultatima prve momčadi. Želimo da i naš pomladak ostvaruju dobre rezultate. Što se tiče prvog nastupa u novoj sezoni, turnira ETTU Cupa, cilj je izboriti plasman u treći krug, biti ovog vikenda među dva najbolja sastava 'B' skupine. Očekujem kako će nam u tome pomoći naši navijači. Pozivam ih da dođu u Gospino polje - naglasio je Matulović. 

Utakmice 1. kola natjecanja u skupini 'B' igraju se u Gospinom polju, u subotu, 14. rujna, od 10 sati. Prvi suparnik domaćinu u njegovom šesnaestom izlasku u Europu je ukrajinski CE MSC Tennis Academy SCC Sumy.
'Pituri' u skupini 'B' ETTU Cup-a
Subota, 14. rujna, 1. kolo, 10 sati: Libertas Marinkolor – CE MSC Tennis Acadamey SCC Sumy (Ukrajina), 2. kolo, 14 sati: Libertas Marinkolor je slobodan, 3. kolo, 19 sati: Libertas Marinkolor – Sarkuysan Spor Kulubu (Turska), nedjelja, 15. rujna, 4. kolo, 10 sati: Libertas Marinkolor – TCC Sokah Hoboken (Belgija), 5. kolo, 14 sati: Libertas Marinkolor – G.D.D. Toledos (Portugal).

Prva dva mjesta vode u treći krug.
 
 

24. travanj 2024 20:09