StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE

SVETI MIHAJLO STIGAO DO FINALA Srijeda, 11. rujna, u 22 sata: Raguzice ili Atalanta Bergamo?

11. rujna 2019. - 02:03
Raguzice i Atalanta Bergamo će igrati u finalu Nogometnog turnira na male bare 'Sveti Mihajlo', koje počinje u srijedu, 11. rujna, u 22 sata. Sat prije, od 21 sat, Lapad i Belfast će započeti ogled za treće mjesto na turniru koji je okupio ovog ljeta 57 momčadi.  

Raguzice su na samo početku prvog polufinala 'prodale' Lapadu tri akcije te povele s 3:0. Prvo su sjajnim dodavanjem 'izbacili' Antonia Konsua, koji je na najbolji mogući način izašao kao pobjednik u dvoboju jedan na jedan sa Zoranom Primićem, zadnjim čovjekom obrane Lapada. Potom je novu akciju Raguzica milimetarski precizno zaključio Haron Džanković, a vrlo brzo je sjajno iz daljine potegao i pogodio Marko Beletić. Lapad je, naravno, i prije nego je imao tri pogotka zaostatka, sve karte bacio u napad. Kaim Džanković, Haron Džanković, Marko Beletić, Antonio Konsuo, Denis Gregur... su nakon vodstva 3:0 više pozornosti posvetili obrani. Kako su se branili? Nisu primili niti jedan pogodak! 

U drugom polufinalu 40 minuta bez pogodaka, ne i bez prilika, ali nije ih bilo 'milijun' kao u prvom polufinalu te su o drugom sudioniku finala odlučivali penali. Atalanta Bergamo je u toj odluci, ruletu sreće, bila sjajna: Filip Kurbelašvili je pucao prvi te pogodio za 1:0 vodstvo Atalante Bergamo. Potom za Belfast nije pogodio Ivan Rezo. Nakon toga je Hrvoje Bogdanović u drugoj seriji poduplao prednost (2:0). Marko Mostahinić je zatim produžio nadu Belfasta, koja se ugasila kad je Ivan Gavrilica u trećoj seriji bio uspješan...

Ukupni nagradni fond turnira je 34.000 kuna. Lapad i Belfast će odlučiti kome će pripasti 4.000 kuna, a kome 2.000 kuna, dok će uspješniji u finalu dobiti 20.000 kuna, a poraženi 8.000 kuna. Naravno, najuspješnije momčadi turnira bit će nagrađene i pokalima, kao i najuspješniji pojedinci.

FOTO Svaki pogodak, tako je bilo i do polufinala te u polufinalu, momčad Raguzice posvetila je svom suigraču Andru Zaraču, s kojim je počela nastup na turniru Sveti Mihajlo 2019., a koji je preminuo 19. kolovoza...
PRVO POLUFINALE
Raguzice - Lapad 3:0
Suci:
Marino Beletić i Josip Papić
Strijelci: 1:0 Antonio Konsuo, 2:0 Haron Džanković, 3:0 Marko Beletić 
RAGUZICE: Haron Džanković (1), Lovro Miletić, Hrvoje Filipović, Kaim Džanković, Miho Haklička, Marko Beletić (1), Antonio Konsuo (1), Petar Žutac, Denis Gregur.
LAPAD: Stjepan Rezo, Ivan Bilić, Kiko Smoljko, Vlatko Banović, Mato Šimunović, Mateo Krmek, Dario Butigan, Luka Palameta, Stjepko Begušić.
DRUGO POLUFINALE
Belfast - Atalanta Bergamo 0:0/penali 1:3
Suci:
Marino Beletić i Josip Papić
BELFAST: Željan Bagović, Ivan Rezo, Dario Rončević, Nermin Elezović, Marko Mostahinić, Saša Zvizdić, Igor Zekić, Pero Ševo.
ATALANTA BERGAMO: Ivan Gavrilica, Ivan Memunić, Frano Vlahušić, Hrvoje Mamuzić, Hrvoje Bogdanović, Filip Kurbelašvili, Marin Kovačić, Hrvoje Vukoje, Maroje Dišipulo, Ivo Kriste.

26. travanj 2024 03:07