StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

EUROPA KONTRA SAD-a Sandra Perković prva, debi Marije Tolj u crvenom dresu reprezentacije Europe - šesto mjesto s hicem od 60 metara i 37 centimetara!

10. rujna 2019. - 10:41
Na velikom atletskom dvoboju u Minsku, Europa protiv SAD-a, Sandra Perković je osvojila prvo u bacanju diska, a Marija Tolj šesto. Perković, aktualna svjetska i europska prvakinja te olimpijska pobjednica slavila je s hicem od 67 metara i 65 centimetara, dok je u debiju u crvenom dresu reprezentacije Europe Marija Tolj, europska prvakinja do 23 godine, bacila disk 60 metara i 37 centimetara.

Natjecanje u bacanjima odvijalo se po specifičnim pravilima. Nakon tri serije su otpale dvije atletičarke s najslabijim rezultatima, još dvije su završile natjecanje nakon četvrte i pete runde, tako da su u finalu ostale najbolje četiri. Perković je bacala do kraja, a atletičarka iz Orebića je zaključila nastup nakon četiri serije. Obje su u natjecanje krenule neispravnim hicima, ali nakon drugog ulaska u krug slika je ipak bila bolja. Najprije je Marija bacila 60,37, a potom i Sandra 62,69, pa su u tom trenutku držale drugo i peto mjesto. Bolja od Sandre bila je Amerikanka Laulauga Tausaga-Collins sa 63,03. U trećoj je seriji Marija je pala na šesto mjesto, a njezin je disk završio u mreži, dok je Sandra bacila 61,50 i ostala druga.

Tolj se u četvrtoj rundi s 58,01 nije uspjela pomaknuti prema naprijed, pa je to za nju bio kraj priče... Perković je u posljednjoj seriji bacila 67,65 te ostvarila pobjedu.

Obje naše diskašice, i Sandru Perković, i Mariju Tolj, očekuje uskoro nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Perković za cilj ima osvojiti zlato, a Tolj priželjkuje izboriti nastup u finalu. 
27. travanj 2024 03:53