StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU DO 23 GODINE

OPET JE PONOSNA VELA LUKA Hrvatski četverac sa sestrama Jurković doprvak Europe!

8. rujna 2019. - 12:41
Hrvatski ženski četverac bez kormilara je drugi na Europskom prvenstvu u veslanju do 23 godine u Grčkoj. Novom uspjehu hrvatskog veslanja doprinjele su blizankinje Jurković iz Vela Luke, Ivana i Josipa, koje su skupa s Brunom Milinović i Izabelom Krakić bile druge u 'A' finalu.

Hrvatska posada je bila druga najmlađa posada u 'A' finalu. Mlađi je bio samo četverac Njemačke, koji je bio posljednji, šesti. Zlato je osvojio četverac bez Rumunjske u kojem su veslale jedna 22-godišnjakinja, dvije 21-godišnjakinje te jedna 20-godišnjakinja. Milinović te sestre Jurković su rođene 1999. godine, a Krakić 2000. godine. Broncu je osvojila Rusija.

Rumunjke su vodile od početka do kraja finala. Hrvatska i Rusija su bile rame uz rame na prolazu na 500, 1000 i 1500 metara. Naše odlilne veslačice su na kraju bile brže za gotovo dvije sekunde od ruskog četverca bez.

Ovo nije prvi uspjeh hrvatskog četverca bez u sastavu Milinović, Krakić te sestre Jurković. Prije dvije godine osvojio je prvo naslov europskih juniorskih prvakinja, a nakon toga i zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Ivana i Josipa Jurković su ponikle u Veslačkom klubu Ošjak iz Vela Luke, a potom su obukle dres zagrebačke Trešnjevke čije su članice Milinović i Krakić. 
26. travanj 2024 11:47