StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

EUROPSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE Neptunaši u repasažu, svjetske juniorske prvakinje u 'A' finalu

7. rujna 2019. - 13:35
Toni Crnjak i Lovro Čondrić, hrvatski reprezentativci, članovi Neptuna, zauzeli su peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini u dvojcu na pariće na Europskom prvenstvu u veslanju za uzrast do 23 godine. Posada Austrije, koja je bila najbolja u njihovoj skupini, izborila je izravan plasman u 'A' finale, a to isto je u drugoj kvalifikacijskoj skupini uspjelo posadi Francuske.

- Odmah na startu su se odvojile dvije posade, Austrija i Grčka. Naši su bili uz bok Estoniji i Njemačkoj u borbi za treće mjesto. Budući je bilo jasno kako ne mogu do prvog mjesta i izravnog plasmana u 'A' finale, već kako ih čeka repasaž, čuvali su snagu, kao i ostali, za poslijepodnevnu utrku. Konkurencija je jaka - istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Ostali, plasirani od drugog do šestog mjesta u obje kvalifikacijske skupine nastupit će poslijepodne u repasažu. U skupine 'B' repasaža, koja starta u 14.55 sati po hrvatskom vremenu, konkurenti Crnjaku i Čondriću u borbi za prva dva mjesta, koja vode u 'A' finale, bit će posade Poljske, Nizozemske, Rusije i Estonije.

Sestre Jurković iz Vele Luke, Josipa i Ivana, koje nastupaju u četvercu bez s Brunom Milinović i Izabelom Karkić, zauzele su treće mjesto u kvalifikacijama. Budući je prijavljeno šest posada nastup u kvalifikacijama bio je za raspodjelu staza u 'A' finalu. Rumunjska je bila prva, Rusija druga, a iza leđa našeg četverca ostale su posade Bjelorusije, Velike Britanije i Njemačke.

Inače, četverac bez u sastavu Milinović, Karkić te sestre Jurković osvojio je 2017. prvo naslov europskih juniorskih prvakinja, a nakon toga i zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Ivana i Josipa Jurković, rođene 1999. godine, ponikle su u Veslačkom klubu Ošjak, a potom su obukle dres zagrebačke Trešnjevke čije su članice Milinović i Karkić. 
26. travanj 2024 15:35