StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Stijepo Batinić i Marko Mikelj pogodili broncu!

29. kolovoza 2019. - 23:23
Stijepo Batinić i Marko Mikelj, članovi Boćarskog kluba HVIDRA Gromača, vratili su se s brončanom medaljom s prvenstva Hrvatske za kadete, koje se održalo na boćalištima u Ročkom polju i Roču u Istri. Do medalje su stigli u disciplini parovi klasično u kojoj su zauzeli četvrto mjesto te se na taj način našli među osvajačima medalja.

Do tog svog najvećeg uspjeha na prvenstvu, brončane medalje, stigli su nakon što su bili najbolji u svojoj kvalifikacijskoj skupini što im je donijelo plasman u četvrtfinale u kojem su nastavili pobjednički niz te plasmanom u polufinale osigurali mjesto na pobjedničkom postolju. Potom, u polufinalu, bolji od para HVIDRA Gromače bili su s 8:6 Filip Klarić i Luka Tus, članova Boćarskog kluba Sveti Jakov Jadranovo (Primorsko goranska županija), koji su na kraju osvojili naslov prvaka. U utakmici za treće mjesto Filip Popović i Mateo Matošević, također boćari Sveti Jakov Jadranovo, bili su bolji s 13:1.

Stijepo Batinić je imao zapažen nastup u disciplini precizno izbijanje. Bio je šesti sa čime je osigurao Boćarskom savezu Dubrovačko neretvanske županije dodatno mjesto na državnom prvenstvu 2020. godine u stoj disciplini. Zatim, Batinić je bio deseti u disciplini bližanje i izbijanje u krug, trinaesti u disciplini pojedinac klasično, a četrnaesti u disciplini brzinsko izbijanje.

U svakoj disciplini nastupilo je po 16 najboljih kadeta Hrvatske.
26. travanj 2024 22:58