StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

ZADNJA BOĆA ODLUČIVALA Srećko Bajo promašio, prvak Dubrovnika Stijepo Violić

27. kolovoza 2019. - 22:31
Zadnja boća je odlučivala tko će biti najbolji u podskupini 'Grad Dubrovnik' kvalifikacija za plasman na Županijsko natjecanje u disciplini precizno izbijanje te tko će se u spomenutoj disciplini okititi naslovom prvaka Dubrovnika. Srećku Baju (Komolac), koji je imao najbolji rezultat u kvalifikacijama, ostala je još jedna boća u trenutku kad su ostali zaključili svoj nastup u finalnoj seriji. Pogodili li bulin - on je najbolji, međutim, nije uspio te je zlato osvojio Stijepo Violić, član Hajduka. Treći je u finalu bio Pavo Matković (Torcida Osojnik), a četvrti Stijepo Batinić (HVIDRA Gromača).

Trojici najuspješnijih u prvenstvu Dubrovnika medalje je uručio Davor Buconić, predsjednik Dubrovačkog boćarskog saveza. Na boćarskim terenima Pod Rašicom sudio je Luko Hendić.

Violić i Bajo su osvajanjem prva dva mjesta u podskupini 'Grad Dubrovnik' izborili izravan plasman na Županijsko prvenstvo, koje će se u petak, 30. kolovoza, igrati u Metkoviću, a na kojem će nastupiti osam najboljih, i to tri najbolja iz kvalifikacijske skupine Neretva / Pelješac, te pet najboljih iz kvalifikacijske skupine Dubrovnik. Osim dvojice najboljih u podskupini 'Grad Dubrovnik' izravan plasman na Županijsko osigurali su i pobjednici podskupine 'Konavle' (Bruno Jurica iz Omladinca iz Vodovađe) i podskupine 'Župa dubrovačka' (Luko Kelez iz Postranja). 

U srijedu, 28. kolovoza, na terenima Pod Rašicom će razigravati treći i četvrti iz podskupine 'Grad Dubrovnik', te drugi iz podskupine 'Konavle' (Josip Medak iz Uskoplja) i podskupine 'Župa dubrovačka' (Nikola Žeravica iz Rijeke). Pobjednik će se pridružiti Violiću, Baju, Jurici i Kelezu te putovati u Metković na završnicu Županijskog prvenstva. 
08. svibanj 2024 19:12