StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

28-GODIŠNJAK SA ZVEKOVICE U 'ČEKAONICI' U LAS VEGASU Ako jedan od osam najboljih otkaže Ante Delija se vraća u 'lov' na milijun dolara!

22. kolovoza 2019. - 18:02
Ante Delija je prva rezerva turnira najboljih osam teškaša Professional Fighters League, koji će se 31. listopada održati u Las Vegasu. Ukoliko netko od najboljih osam otkaže nastup – uskače 28-godišnji borac sa Zvekovice, koji je, podsjetimo, pobijedio u 1. kolu, svom debiju u PFL-u, borbi održanoj 7. lipnja u New Yorku. Te večeri je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Carla Seumanutafe, iskusnog borca iz Samoe te stigao u svojoj devetnestoj profesionalnoj borbi do šesnaeste pobjede.

Nažalost, nedugo nakon nastupa otkrio je na društvenim mrežama kako se ozlijedio, točnije, kako je protiv Seumanutafea slomio šaku zbog čega je morao propustiti 2. kolo, koje se održalo 8. kolovoza.

- Bit ću spreman za playoff ako prođem po broju bodova – dodao je tada Delija.

Svaka pobjeda u prvom dijelu natjecanja, u prva dva kola, donosila je tri boda, neodlučena borba bod, dok je poraženi ostajao praznih ruku. Tko je pak slavio prekidom u prvoj rundi taj je dobio dodatna tri boda, borac koji je pak slavio prekidom u drugoj rundi bio je bogatiji za još dva boda, a jedan dodatni bod donosila je pobjeda prekidom u trećoj rundi.

Delija je s tri boda osvojena u 1. kolu i sa slomljenom šakom čekao što se se događati u 'kavezu' početkom kolovoza, u 2. kolu, a kad se podvukla crta pod učinjeno nije bio među osam najboljih, već prvi ispod crte. Ipak, ukoliko jedan od osam najboljih otkaže Delija ulazi u 'kavez' te će se opet uključiti u 'lov' na milijun dolara kolika je nagrada za pobjednika turnira. 
Delija čeka 20. borbu
Profesionalnu karijeru Ante Delija je počeo 2011. godine. Nanizao je osam pobjeda. Između ostalog dobio velikog Rica Rodrigueza, bivšeg prvaka UFC-a. U rujnu 2015. godine, u svojoj 17. profesionalnoj borbi, teško se ozlijedio u borbi s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem. Deliji je tada pukla potkoljenica. Oporavak je bio dug.

Novu, 18. borbu, imao je gotovo 1000 dana poslije. Krajem 2017. našao se na treninzima Mirka Filipovića, koji se tada pripremao za nastup u Japanu. Delija je putovao s našim legendarnim borcem u Japan i tada dogovorio suradnju s japanskom promocijom u kojoj je odradio tu svoju 18. borbu u kojoj je dobio Brazilca Ricarda Presela u Fukuoki pred više od 7.000 gledatelja. Sjajnom teškašu poniklom u dubrovačkom Gladiatoru borba u New Yorku protiv godinu dana starijeg Seumanutafea bila je druga borba nakon povratka u ring. I nju je dobio.

26. travanj 2024 13:36