StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB NEPTUN

NEPTUN JOŠ JEDNOM OVE GODINE IDE NA EUROPSKO PRVENSTVO Nakon Kukuljice i Perovića - Čondrić i Crnjak!

15. kolovoza 2019. - 16:38
Toni Crnjak i Lovro Ćondrić, članovi Veslačkog kluba Neptun, nastupit će na Europskom prvenstvo za veslače do 23 godine, koje će se od 6. do 9. rujna održati u Grčkoj, u gradu Ioannina. Izvrsnim nastupom u dvojcu na pariće za lake seniore (veslači do 72,5 kilograma) izveslali su normu za nastup na Europskom prvenstvu te dobili poziv izbornika Darka Mikšića za nastup na velikom natjecanju.

- Lovro i Toni su se u travnju ove godine okitili zlatnom medaljom na seniorskom državnom prvenstvu u istoj disciplini, dvojcu na pariće za lake seniore te ostvarili povijesni rezultat. Naime, po prvi put u povijesti imamo seniorske prvake Hrvatske.
Nastup u Ioannini bit će im nagrada za veliki rad i treniranje tijekom ljetnih mjeseci na Rijeci dubrovačkoj svaki dan te preveslanih više od tisuću kilometara u zadnja tri mjeseca. Trener Pavo Bečić i profesor doktor Mladen Marinović su odradili odličan posao kako u fizičkoj, ali isto tako i u tehničkoj pripremi naših veslača, koji će u narednih 20 dana brusiti formu za nastup na EP-u, i to prvo u Rijeci dubrovačkoj, a zatim u Zagrebu, na jezeru Jarun – istaknuo je tajnik Neptuna Maro Kapović.

Neptunaši ističu kako se mogu pohvaliti da su u 2019. na državnim prvenstvima osvojili sedam medalja od čega je jedna zlatna, dvije srebrne i četiri brončane. 

- Uspjeh je tim veći jer smo već imali dvojicu veslača na EP-u. Uspjelo je to Peru Kukuljici i Toniju Peroviću, koji su bili peti u ‘C’ finalu veslajući u četvercu na pariće na Europskom juniorskom prvenstvu, koje je održano prije tri mjeseca u njemačkom Essenu. Zatim, naš senior Matej Metković je među kandidatima za nastup na izlučnim utrkama. Nadamo se kako će imati priliku izboriti plasman na Olimpijske igre, koje se održavaju u Tokiju 2020. godine - rekao je Kapović te dodao kako idući mjesec dubrovačke veslačice i veslače očekuju nastupi na velikoj međunarodnoj regati u austrijskom Villachu, u Splitu na posljednjoj šestoj regati Kupa Dalmacije, a Čondrića i Crnjaka nastup na Europskom prvenstvu do 23 godine u Grčkoj.

FOTO Trener Pavo Bečić te reprezentativci, Lovro Čondrić i Toni Crnjak
27. travanj 2024 05:56