StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE JUNIORSKO, JUNIORSKO I MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

JUGOVA ZLATNA ŠTAFETA - MARKO BALETIN, MICHEL BRASSARD, MARIO ŠURKOVIĆ I ĐIVO DAMIĆ Najmlađi na postolju, a najbrži u državi!

31. srpnja 2019. - 01:30
Drugog dana državnog mlađe juniorskog, juniorskog i mlađe seniorskog prvenstva u Zagrebu do zlata je doplivala Jugova štafeta 4 puta 200 slobodno u sastavu Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić.

- Ne sjećam se kad smo zadnji put bili državni prvaci u štafeti, a pogotovo u štafeti 4 puta 200 slobodno. Otplivali su fantastično. Srce nam je veliko kao kuća – 'zapjevao' je Frane Ćirak, Jugov šef struke.

Najmlađi je prvi potegao –Baletin, koji je rođen 2004. godine. Zagrebačka Dubrava je povela u finalu. Brassard je smanjio zaostatak, a Šurković donio vodstvo, koje je branio i obranio Damić. Jugaši na kraju uzeli zlato s vremenom 7 minuta, 46 sekundi i 41 stotinku. Gotovo četiri sekunde su bili brži od štafete zagrebačke Mladosti, koja je bila druga, dok je treća Dubrava zaostala gotovo sedam sekundi. Jugova štafeta osim što je bila najbrža – bila je i najmlađa. Dvojica 2002. (Brassard i Damić), jedan 2003. (Šurković) te jedan 2004. godine. Mladost sa četvoricom rođenih 2002. godine, a Dubrava sa čak trojicom rođenih 2001. i jednim 2003. godine.

Šurković je prvog dana osvojio tri zlata na 200 mješovito (najbolji u konkurenciji mlađih juniora, ali i u juniorskoj te mlađe seniorskoj konkurenciji), sad drugog dana osim zlata sa štafetom 4 puta 200 slobodno uzeo je i dva srebra, i to na 50 slobodno. Bio je drugi u svojoj mlađe juniorskoj konkurenciji, ali i starijoj – juniorskoj s vremenom 23.94. Samo četiri stotinke sekunde je uu 'bitci za zlato' brži bio Lovre Serdarević iz Dubrave.

Dvije pojedinačne medalje, kao i prvog dana, osvojio je i Michel Brassard, i to na 100 metara leptir s vremenom 55.71. Samo je bolji od njega bio Robert Vučković iz Šibenika s vremenom 55.07, dok je Vili Sivec iz Olimpie Zabok do bronce doplivao s vremenom 56.26.

Nakon dva dana prvenstva, a uoči zadnja dva dana, Plivački klub Jug ima ukupno deset medalja - četiri zlata, četiri srebra te dvije bronce.

FOTO Đivo Damić, jugov zlatni plivač
25. travanj 2024 03:56