Sport Ostalo

VESLANJE

NEPTUNAŠI DONIJELI DUBROVNIKU ZLATO U KATEGORIJI GRADOVI Domaćin s tri osmerca doveslao do dvije medalje

VESLANJE
Osmerac Dubrovnika u kojem su bili članovi Veslačkog kluba Neptuna pobijedio je u kategoriji gradovi na petoj regati osmeraca 'Neretva Open', koja je održana na Neretvi od Kule Norinska do Metkovića. Stazu dugu 4,5 kilometra Maro Kapović, Maro Oblizalo, Maro Marić, Pero Mojaš, Roni Mladinić, Filip Šiljeg, Pero Kukuljica i Srđan Matijašević s kormilarom Gabrijelom Gluščevićem izveslali su za 15 minuta, 13 sekundi i 9 desetinki, gotovo 11 sekundi brže od osmerca Vukovara, koji je bio drugi. Makarska je bila treća, Metković četvrti, a posada francuskog Toulousea peta.

Za razliku od Dubrovnika, koji je nastupio samo u kategoriji gradova, Metković, točnije članovi Veslačkog kluba Neretvanski gusar, koji su bili uspješni organizatori regate u suradnji s Veslačkim savezom Dalmacije i Hrvatskim veslačkim savezom, natjecali su se u tri kategorije, a u dvije su osvojili medalju.

Metković je izveslao srebro u kategoriji veterana (Jurica Govorko, Goran Talajić, Svebor Gluščević, Vido Jeramaz, Matko Delija, Mario Bebić, Slobodan Medak, Joško Medak i kormilar Ivan Obrvan) te broncu u otvorenoj kategoriji (Mateo Vidović, Nikola Vugdelija, Marijan Filipović, Ivan Puljić, Nikola Petrušić, Marko Kevo, Rikardo Grzunov i Boris Cetinić te kormilar Ivan Obrvan). U utrci veterana u kojoj su bila tri osmerca najbrži je bio osmerac Splita u kojem su bili članovi Veslačkog kluba Mornar, dok je u otvorenoj kategoriji u konkurenciji četiri posade najbrži bio Zadar (veslači Jadrana iz Zadra), koji je imao najbrže vrijeme regate uzimajući u obzir sve kategorije. Zadrani su stazu izveslali za 14 minuta, 21 sekundu i 1 desetinku te jedini brži savladali 4,5 kilometra dugu stazu od osmerca Dubrovnika.

U otvorenoj kategoriji veslačica osmerac Zadar nije imao konkurenciju, dok je u kategoriji mješovitih posada u konkurenciji četiri posade najbrži bio osmerac grada Zagreba
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije