StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI JUNIORSKI KUP Anđela na korak do medalje

13. srpnja 2019. - 20:03
Anđela Violić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., bila je peta na Europskom juniorskom kupu, koji je održan u Sarajevu 6. i 7. srpnja. U kategoriji do 70 kilograma Violić je dobila u kvalifikacijskoj skupini Laru Klibu, također hrvatsku reprezentativku te se plasirala u polufinale, ali je potom upisala dva poraza te ostala bez pobjedničkog postolja. Prvo je izgubila borbu za finale od Silje Kok iz Nizozemske, a nakon toga u repasažu borbu za broncu od još jedne Nizozemke, Esmee Van Schaardenburg.

Bruna Bilić (Dubrovnik 1966.) pobjedom je počela nastup u kategoriji do 57 kilograma, dobila je Anđelu Popović iz Crne Gore, ali je zaustavljena u 2. kolu od Ophelie Vellozzi iz Francuske.

Na startu natjecanja poraženi su Mauricio Bratičević (Ura Nage) u kategoriji do 60 kilograma, Leon Đapić (Ura Nage) u kategoriji do 66 kilograma, zatim u kategoriji do 90 kilograma Josip Bulić i Ardian Sufaj (obojica Dubrovnik 1966.) te Luka Violić (Dubrovnik 1966.) u kategoriji preko 100 kilograma.  

Leon Konjevod (Ura Nage) je također izgubio na startu, ali kako je njegov suparnik, Ziggy Horsten iz Nizozemske, stigao do polufinala, dobio je priliku u repasažu za popravni. Međutim, na startu repasaža u kategoriji do 43 kilograma, najbrojnijoj na turniru (41 natjecatelj), poražen je od Irca Joshue Greena.

Idući Europski juniorski kup održava se u Pragu 20. i 21. srpnja.

FOTO Anđela Violić
26. travanj 2024 16:10