StoryEditorOCM
OstaloSVEUČILIŠNE SPORTSKE IGRE U NAPULJU, CASERTI, AVELINU I SALERNU

JUBILARNA 30. UNIVERZIJADA Antonio kreće dan prije svečanog otvaranja, Iva će na tatami 5. srpnja

30. lipnja 2019. - 23:48
Judašica Iva Oberan, članica Župe dubrovačke i vaterpolist Antonio Vukojević, član Jug Croatia osiguranja, nastupit će na ljetnoj Univerzijadi, drugom najvećem sportskom događaju na svijetu iza Olimpijskih igara. Jubilarna 30. Univerzijada održava se u Napulju te nekoliko okolnih manjih gradova (Caserta, Avellino i Salerno).

Ovogodišnja ljetna Univerzijada odnosno Svjetske sveučilišne igre okupit će oko šest tisuća sportaša iz 112 država, koji će se natjecati u 18 sportova. Hrvatski sportaši nastupit će u osam sportova. Osim u judu i vaterpolu još u košarci (muški), atletici, taekwondou, streličarstvu, gimnastici i ritmičkoj gimnastici.

Vaterpolisti će prvi na borilište, i to dan prije svečanog otvaranja. U utorak, 2. srpnja, s početkom u 17.30 sati igraju u Caserti protiv Australije. Dva dana poslije čeka je ogled protiv Mađarske (4. srpnja u 19.30 sati), zatim protiv Japana (6. srpnja u 17.30 sati) i na kraju protiv domaćina, Italije (8. srpnja u 19.30 sati). Pod vodstvom izbornika Roberta Sappea boje Hrvatske će uz Vukojevića u Napulju braniti još Luka Podrug (Mornar BS), Franko Lazić (HAVK Mladost), Branimir Herceg (HAVK Mladost), Ivan Živković (Mornar BS/Montpellier, Francuska), Zvonimir Butić (Jadran Split), Duje Pejković (Jadran Split), Lovro Paparić (Primorje EB), Antonio Buha (Vouliagmeni Atena, Grčka), Marko Valečić (University Berkeley, SAD), Matias Biljaka (HAVK Mladost) i Dario Rakovac (Primorje EB). 

Iva Oberan će na tatami izaći 5. srpnja kad se održava natjecanje u kategoriji do 63 kilograma. 

Univerzijada, koja traje do 14. srpnja, službeno će započeti 3. srpnja kad će se s početkom u 21 sat održati svečana ceremonija otvaranja na stadionu San Paolo u Napulju pod redateljskom palicom Marcca Balicha, koji je režirao ceremonije otvaranja nekoliko OIimpijskih igara, među kojima i otvaranje posljednjih igara 2016. u Riju. Organizatori najavljuju kako će u spektakularnom otvaranju sudjelovati tisuću umjetnika...
26. travanj 2024 22:04