StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

ANTE DELIJA OTKAZAO 2. KOLO 'Nažalost, iduću borbu propuštam, ali bit ću spreman za playoff ako...'

29. lipnja 2019. - 15:20
Ozlijedio sam se u posljednjoj borbi. Slomio sam šaku. Nažalost, iduću borbu propuštam, ali bit ću spreman za playoff ako prođem po broju bodova - napisao je na društvenim mrežama Ante Delija. Nakon borbe koju je imao 7. lipnja u New Yorku nije spominjao ozljedu. Te večeri je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Carla Seumanutafe, stigao u svojoj devetnestoj profesionalnoj borbi do šesnaeste pobjede, prve na PFL turniru teške kategorije.

Budući je do pobjede stigao sudačkom odlukom Delija nakon 1. kola ima tri boda te sad 28-godišnjem borcu sa Zvekovice ostaje čekati što se se događati u 'kavezu'  za nešto više od mjesec dana. Nakon turnira 2. kola, koji je 8. kolovoza, podvuć će se crta pod učinjeno. Ukoliko u konkurenciji dvanaest boraca teške kategorije Delija bude i dalje među osam najboljih, ostaje u lovu na milijun dolara kolika je nagrada za pobjednika turnira. 

Svaka pobjeda u prvom dijelu natjecanja donosi tri boda, neodlučena borba bod, dok se za poraz ne dobije ništa. Pobjeda ostvarena prekidom u prvoj rundi donosi dodatna tri boda, borac koji je slavio prekidom u drugoj rundi dobiva još dva boda, a jedan dodatni bod donosi pobjeda prekidom u trećoj rundi.

Delija je profesionalnu karijeru počeo 2011. godine. Nanizao je osam pobjeda. Između ostalog dobio velikog Rica Rodrigueza, bivšeg prvaka UFC-a. U rujnu 2015. godine, u svojoj 17. profesionalnoj borbi, teško se ozlijedio u borbi s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem. Deliji je tada pukla potkoljenica. Oporavak je bio dug. Novu, 18. borbu, imao je gotovo 1000 dana poslije. Krajem 2017. našao se na treninzima Mirka Filipovića, koji se tada pripremao za nastup u Japanu. Delija je putovao s našim legendarnim borcem u Japan i tada dogovorio suradnju s japanskom promocijom u kojoj je odradio tu svoju 18. borbu u kojoj je dobio Brazilca Ricarda Presela u Fukuoki pred više od 7.000 gledatelja. Sjajnom teškašu poniklom u dubrovačkom Gladiatoru borba u New Yorku protiv godinu dana starijeg Seumanutafea bila je druga borba nakon povratka u ring. I nju je dobio. 

U 2. kolu Delija se trebao boriti protiv Brazilca Francimara Barrosa, koji je također osvojio 3 boda na turniru 1. kola. Međutim, ta borba je sad otkazana...
26. travanj 2024 03:22