StoryEditorOCM
OstaloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE, PRVA UTAKMICA POLUFINALA: SQUARE - VRGORAC 2:5

POLUFINALNA SERIJA NIJE POČELA DOBRO Square izgubio utakmicu kod kuće i igrače...

4. svibnja 2019. - 20:16

Opet je Square izgubio prvu utakmicu kod kuće, kao u četvrtfinalu protiv Splita, tako i sad protiv Vrgorca u polufinalu te opet nema više pravo na poraz ukoliko želi napraviti (novi) korak naprijed. Vrgorac je u Gospinom polju slavio s 5:2, a druga utakmica polufinalne serije na dvije pobjede igra se krajem idućeg tjedna u njegovom domu (eventualna majstorica bi se igrala u Gospinom polju).

Počelo je proigravanjem Marka Kuraje za Stjepana Reza, koji je pokušao petom iznenaditi Marka Odžu, vratara Vrgorca. Gosti su poveli nakon šesdeset i jednu sekundu igre. Sjajno je potegao ljevicom Toni Jelavić, pojačanje Vrgorca u drugom dijelu sezone. Iznenadio Zorana Primića, vratara Squarea. Potom u 2. minuti novi pokušaj Reza. Ovaj put iz daljine. Međutim, nije lopta išla u okvir gola. U 3. minuti Duško Martinac je bio jedan na jedan s Primićem, ali brani vratar domaćih. Zatim bilježimo pokušaje Squarea – prvo Blago Gašpar, potom Pele, koji nakon tri minute i 32 sekunde igre u prvoj utakmici polufinalne serije pogađa za 1:1. Naciljao je prvi strijelac Squarea pod gredu, iskosa sa 7,8 metara.

Svega sedam sekundi poslije pogotka Squarea - kazneni udarac za Vrgorac. Skrivio ga je Primić te dobio žuti karton. Jelavić je bio neumoljiv sa šest metara. U 5. minuti Pele je pogodio gredu, a u istoj minuti velika prilika Vrgorca. Srećom za domaćina, a na nesreću gostiju, Mateo Kozarić nije uspio doći do lopte prije nego je ona završila u gol autu, pokraj okvira u tom trenutku nebranjena gola. U 7. minuti okvir gola Vrgorca je zatresao Hrvoje Cvjetković, kapetan Square. U 10. minuti Ante Kraljević je pokušao iznenaditi Primića. Tukao je silovito, ali ne u okvir gola.

Rezo je izjednačio na 2:2. Prekinuo je Square napad Vrgorca. Rezo je prevario čuvara, sjurio se prema vratima Vrgorca, te kad je Odža napustio svoja vrata, pogodio je iskosa, sa 7,8 metara donji desni kut gola Vrgorca. Nedugo nakon izjednačenja na 2:2 nova velika prilika za Square, ali ovaj put Cvjetković nije izašao kao pobjednik u dvoboju jedan na jedan protiv vratara Vrgorca. U 14. minuti Luka Suton je skrenuo loptu prema golu domaćina, ali je pogodio okvir gola. Potom je u trku pokušao na drugoj strani Bruninho, ali njegov udarac sa 13,14 metara završio je pokraj gola.

U 16. minuti prvo velika obrana Primića, a potom majstorija Pelea (kako je samo prevario čuvara, ali ne na kraju i vratara Vrgorca). U 18. minuti pljeskalo se Rezu, ali opet nakon odličnog poteza završni udarac nije donio pogodak, a što je na drugoj strani uspjelo Jelaviću. Opet je sjajno potegao iz daljine. Primić je bio na lopti, ali je ona ipak završila u mreži. Potom akcija Squarea. Đuraš je tukao i zatresao okvir gola. Nakon toga požutio je Đuraš (igrao rukom te spriječio napad gostiju), a isti je po završetku prvog poluvremena nesportski reagirao te dobio drugi žuti.

Square je zbog toga nastavak počeo s igračem manje. Uspio je odraditi kaznu od dvije minute bez primljenog pogotka za što je nagrađen pljeskom s tribina. Vrgorac je uputio jedan udarac (Suton), ali je na mjestu bio Primić. U 25. minuti potegao je iz daljine Valerije Jurić te zatresao okvir gola Squarea. Potom je Cvjetković blokirao pokušaj gosti, a nakon toga Primić upisao veliku obranu (Suton iz okreta, iskosa, sa 6 metara). U 27. minuti Kuraja je fintom 'bacio sve na pod', ali je Odža, iako u padu, uspio sačuvati svoju mrežu. U 30. minuti Vrgorac ima veliku priliku (Kraljević u trku prema vratima Squarea nije uspio dobro zahvatiti loptu).  U 32. minuti volej Martinca brani Primić, ali ne i Jurića minutu poslije. Vrgorac je poveo sa 4:2. Square je potom promašio zicer, točnije, udarac iz blizine završio je u okviru gola. Square je na kraju igrao na sve ili ništa. Vrgorac je u 37. minuti udarcem iz svoje polovice pogodio okvir nebranjenog gola (Vojko Pervan). U zadnjoj minuti se još jednom tresao okvir gola domaćina. Vrgorac nije uspio kontru zaključiti pogotkom kao ni domaćin postići treći pogodak. I na kraju, kad je bilo jasno kako Square ne može izbjeći poraz, Vrgorac je pet sekundi prije kraja potvrdio pobjedu. 

Nedostajao je Squareu itekako Ante Daničić (kartoni), kao i Damjan Šulić (ozljeda zbog koje je za njega sezona završena), a u nastavku i isključeni Đuraš, koji neće moći igrati u Vrgorcu drugu utakmicu polufinalne serije. Pitanje je sad hoće li moći i kapetan Hrvoje Cvjetković budući je teren napustio šepajući, uz pomoć suigrača. 

Prvi čin polufinala
Square – Vrgorac 2:5
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 1000. Suci: Vedran Babić (Split) i Andrej Topić (Solin), treći sudac: Zdravko Kiuran (Metković). Delegat: Ivan Čapin (Podbablje).
Strijelci: 0:1 Jelavić (2), 1:1 Pele (4), 1:2 Jelavić (4-6m), 2:2 Rezo (14), 2:3 Jelavić (18), 2:4 Jurić (33), 2:5 Suton (40).
Crveni karton: Maro Đuraš (20 - drugi žuti).
SQUARE: Primić, Rezo, Kuraja,m Gašpar,. Bruninho – Turuk, Pele, Džanković, Cvjetković, Perić, Nebergoj, Đuraš. Trener: Antun Bačić.
VRGORAC:  Odža, Jelavić, Suton, Jurjević, Martinac – Kraljević, Pervan,. Kozarić, Jurić, Gašpar, Rašić. Trener: Pjer Malvasija.
 

 

25. travanj 2024 22:03