StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKI KLUB LIBERTAS MARINKOLOR IMA NOVOG (STAROG) PREDSJEDNIKA

MARINKO MATULOVIĆ OTKRIO TKO ĆE IDUĆE SEZONE NOSITI DRES 'PITURA' 'Napomenut ću nešto što se ne ističe tako često, a to je ...'

27. travnja 2019. - 18:57
Marinko Matulović je prije 19 godina, kad je njegova tvrtka bila sponzor kluba, od uprave i igrača u znak zahvalnosti dobio pokal, koji su osvojili za drugo mjesto u Drugoj ligi – jug. Tada ih je upitao: 'Zašto ne bi bili prvoligaši?'. Potom je stupio u kontakt sa svjetskom stolnoteniskom legendom Dragutinom Šurbekom, koji ga je povezao sa Stankom Eskulićem. Šurbek i Eskulić, nažalost, obojica više nisu s nama, čak su u tim početcima i igrala za Libertas Marinkolor. Pomogli su u sezoni 2001./02. da prvi put u povijesti dubrovački klub izbori plasman u najveći rang.

Matulović je u upravu kluba ušao 2003. godine. Iako je prve četiri godine uz njegovo ime pisalo dopredsjednik kluba, i tada je bio glava kuće.

- Prvi put sam za predsjednika izabran 2007. godine – prisjetio se Matulović, koji je sad zaključio svoj treći četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika, te počeo četvrti.

- Bit ću na ovom mjestu sigurno iduće dvije godine, dok ne otiđem u mirovinu. Što će biti poslije, vidjet ćemo. Rekao sam svima, želja mi je u mirovini proputovati svijet. Naravno, ako budem u mogućnosti, to je jasno, uvijek ću pomoći.

Ante Perušina je dopredsjednik kluba, a u najužem vodstvu su još Irena Kobilić, Vinko Barešić i Josip Jozo Martinović, koji je doživotni počasni predsjednik kluba. Predsjednik Nadzornog odbora je Bajro Sarić, a članovi Marko Venier i Milan Rezo.

Matulović se u svom izvješću na kraju svog trećeg mandata na čelu Libertas Marinkolora imao čime pohvaliti. U protekle četiri godine klub je ostvario najveće uspjehe u svojoj povijesti, osvojio prve trofeje. Bio je prvak Hrvatske 2017. godine te pobjednik Kupa Hrvatske 2017. i 2018. godine. Uz to je u sezoni 2016./17. igrao u četvrtfinalu ETTU Cupa.

- Ja ću napomenuti nešto što se ne ističe tako često, a to je činjenica da smo u protekle četiri godine igrali u svim domaćin finalima. Točnije, od sezone 2014./15. smo sudionici svih finala doigravanja za prvaka Hrvatske, jednom prvaci, četiri puta doprvaci, te u finalima sva tri izdanja Kupa Hrvatske. I to europsko četvrtfinale je za mene jedan uistinu sjajan, veliki uspjeh.

Prisjetio se Matulović kako je na prethodnom izbornoj Skupštini kluba uz njega u najuže vodstvo kluba izabran Mirko Prpić, legendarni trener koji je preminuo 2017. godine, i to baš uoči majstorice finala doigravanja za prvaka Hrvatske u kojoj su 'Pituri' slavili sa 4:3 te osvojili naslov, a u kojoj je njegov učenik Miho Simović odlučio pobjednika.  

- Ne mogu se i neće se zaboraviti nikada ti dani, plakali smo zbog odlaska Mirka i plakali smo zbog osvojenog naslova.  

Pamti se slika s posljednjeg ispraćaja Mirka Prpića na groblju Boninovo. Njegov učenik Miho Simović je na lijes svezao svoju zlatnu medalju osvojenu večer prije... Nakon oproštaja od Mirka Prpića, prošle godine, u nepuna tri mjeseca 'Pituri' su se opraštali od velikih prijatelja, Stanka Eskulića u travnju, te Dragutina Šurbeka u srpnju.

I kad se spominje Šurbek, najveći hrvatski stolnotenisač koji je na najvećim natjecanjima, svjetskim i europskim prvenstvima osvojio ukupno 36 medalja (dva puta je bio svjetski prvak, a pet puta europski), a sa zagrebačkim Vjesnikom, između ostalog, tri puta naslov prvaka Europe, Matulović je otkrio kako će iduće sezone u dresu Libertas Marinkolora igrati njegov sin, Dragutin Dado Šurbek, koji je posljednjih godina igrao za Mostar.

- Ne odlazi nitko, dakle, i iduće sezone će igrati za nas Miho Simović, Tomislav Japec i Neven Juzbašić, te Dado Šurbek. To je četvorka koja za cilj ima napasti oba trofeja, naslov prvaka Hrvatske i Kup Hrvatske. Novi je sustav natjecanja u prvenstvu. Nema doigravanja. Čeka nas 18 utakmica. U svakoj će trebati igrati u najjačem sastavu svako kolo. Zatim, opet ćemo igrati u Europi, opet u ETTU Cupu. Želja je, naravno, dogurati što dalje.

U svakoj prigodi, tako i ovoj, Matulović će se pohvaliti sjajnom atmosferom koja vlada u Gospinom polju u najvažnijim utakmicama dubrovačkog kluba: navijači u majicama kluba, sa šalovima  i zastavama u rukama, bubnjevi drže ritam, pjeva se od prvog do zadnjeg poena.

- Imali smo posljednjih godina u nekoliko navrata podršku i na gostovanjima, a s time se ne može nitko pohvaliti. O nama se ne govori samo zbog rezultata, već i zbog navijača, a na to smo svi ponosni – zaključio je Matulović.
26. travanj 2024 21:50