StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB NEPTUN BIO JE DOMAĆIN TREĆE REGATE KUPA DALMACIJE

FESTA VESLANJA NA RIJECI DUBROVAČKOJ Neptunaši nisu dozvolili da im gosti sve odnesu!

6. travnja 2019. - 23:12
Zadarski Jadran je pokupio gotovo sve pokale s treće regate Kupa Dalmacije, koja je održana na Rijeci dubrovačkoj u organizaciji Veslačkog kluba Neptun. Ostavio je konkurenciji tek jedan od ukupno šest pokala, i to onaj za najuspješniji klub u konkurenciji juniora. Njega je uzeo splitski Mornar. Zadrani su odnijeli kući pokale jer su bili najbolji u konkurenciji mlađih kadeta, zatim kadeta, mlađih juniora i seniora, te pokal za ukupnog pobjednika regate.

Ali, razloga za zadovoljstvo nisu imali samo veslačice i veslači iz Zadra. Na Rijeci dubrovačkoj su sva tri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije stigla do medalja, i svi su imali barem jednu posadu na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Neptun četiri. Uz to je uzeo osam srebrnih i dvije brončane medalje, njih ukupno 14. Neretvanski gusar iz Metkovića je izveslao osam medalja (zlato, tri srebra i četiri bronce), a Ošjak iz Vele Luke dvije (zlato i srebro).

Domaćinu su prvo zlato donijeli Toni Perović i Pero Kukuljica koji su projurili u dvojcu na pariće u juniorskoj konkurenciji. Potom su njih dvojica slavila i u skifu, i to svaki u svojoj skupini. Četvrto zlato za Neptun osvojio je dvojac na pariće mlađih juniora (Roko Mucić i Antonio Štrman). Srebrom se mogu pohvaliti Ivana Krištić i Nika Sebastian u dvojcu na pariće u konkurenciji juniorki, zatim mlađi kadeti u GIG-u (Luka Štrman, Nikola Tršić, Jakov Lazar i Roko Sekondo, kormilar Dominik Ramić), dvojac na pariće u konkurenciji seniora (Lovro Čondrić i Toni Crnjak), obje posade dvojca na pariće u konkurenciji mlađih kadeta (Roko Bogdanović i Josip Papak su bili drugi u prvoj, a Ivan Pecotić i Roko Negodić u drugoj skupini), dvojac na pariće u konkurenciji kadeta (Toni Pulić i Maro Mojaš) te oba skifa u konkurenciji seniora (Toni Crnjak drugi u prvoj, a Lovro Čondrić u drugoj skupini), dok su do bronce stigli Ivan Ban u skifu u mlađim kadetima i kadetski GIG (Toni Vejnović, Tino Lonza, Ante Pinčević i Leonardo Pezo, kormilar Piero Vuletić).

Lucija Usmiani je slavila u prvoj od ukupno 33 održane trke u Dubrovniku. Bila je najbolja u skifu u konkurenciji kadetkinja. Ošjak je tako prvi osvojio zlato na Rijeci dubrovačkoj, a do kraja je još stigao do bronce. Treći je bio dvojac na pariće u konkurenciji mlađih juniora (Nikola Šeparović i Vito Prižmić).

Nataša Šuštić je u skifu u konkurenciji seniorki donijela zlato Neretvanskom gusaru. Srebrom se od Metkovaca mogu pohvaliti Roko Brečić u skifu u konkurenciji mlađih juniora, Marin Plečaš u skifu u konkurenciji kadeta te dvojac na pariće u konkurenciji mlađih juniora (Tomislav Kiridžija i Šime Popović), dok su sve četiri bronce osvojene u konkurenciji mlađih kadeta, i to GIG-u (Frane Vugdelija, Antun Vugdalija, Anton Rendulić i Goran Martinović, kormilar Ante Filipović), Nikola Mijić u skifu te obje posade dvojca na pariće (Gabrijel Gluščević i Toni Milan u prvoj skupini, a Gabrijel Šiljeg i Matej Šiljeg u drugoj skupini).

U Memorijalnoj utrci mlađe juniorskih četveraca, koja se održava u spomen na Lukšu Telonića, prvi su bili članovi splitskog Mornara, kojima je pokal uručila gospođa Kate Telonić, majka tragično preminulog veslača Neptuna. Nastupilo je oko 300 veslačica i veslača ne samo iz Dalmacije. Došli su po tradiciji i članovi Veslačkog kluba Rama...

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA
27. travanj 2024 00:13