Sport Ostalo

VESLAČKI KLUB NEPTUN BIO JE DOMAĆIN TREĆE REGATE KUPA DALMACIJE

FESTA VESLANJA NA RIJECI DUBROVAČKOJ Neptunaši nisu dozvolili da im gosti sve odnesu!

VESLAČKI KLUB NEPTUN BIO JE DOMAĆIN TREĆE REGATE KUPA DALMACIJE
Zadarski Jadran je pokupio gotovo sve pokale s treće regate Kupa Dalmacije, koja je održana na Rijeci dubrovačkoj u organizaciji Veslačkog kluba Neptun. Ostavio je konkurenciji tek jedan od ukupno šest pokala, i to onaj za najuspješniji klub u konkurenciji juniora. Njega je uzeo splitski Mornar. Zadrani su odnijeli kući pokale jer su bili najbolji u konkurenciji mlađih kadeta, zatim kadeta, mlađih juniora i seniora, te pokal za ukupnog pobjednika regate.

Ali, razloga za zadovoljstvo nisu imali samo veslačice i veslači iz Zadra. Na Rijeci dubrovačkoj su sva tri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije stigla do medalja, i svi su imali barem jednu posadu na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Neptun četiri. Uz to je uzeo osam srebrnih i dvije brončane medalje, njih ukupno 14. Neretvanski gusar iz Metkovića je izveslao osam medalja (zlato, tri srebra i četiri bronce), a Ošjak iz Vele Luke dvije (zlato i srebro).

Domaćinu su prvo zlato donijeli Toni Perović i Pero Kukuljica koji su projurili u dvojcu na pariće u juniorskoj konkurenciji. Potom su njih dvojica slavila i u skifu, i to svaki u svojoj skupini. Četvrto zlato za Neptun osvojio je dvojac na pariće mlađih juniora (Roko Mucić i Antonio Štrman). Srebrom se mogu pohvaliti Ivana Krištić i Nika Sebastian u dvojcu na pariće u konkurenciji juniorki, zatim mlađi kadeti u GIG-u (Luka Štrman, Nikola Tršić, Jakov Lazar i Roko Sekondo, kormilar Dominik Ramić), dvojac na pariće u konkurenciji seniora (Lovro Čondrić i Toni Crnjak), obje posade dvojca na pariće u konkurenciji mlađih kadeta (Roko Bogdanović i Josip Papak su bili drugi u prvoj, a Ivan Pecotić i Roko Negodić u drugoj skupini), dvojac na pariće u konkurenciji kadeta (Toni Pulić i Maro Mojaš) te oba skifa u konkurenciji seniora (Toni Crnjak drugi u prvoj, a Lovro Čondrić u drugoj skupini), dok su do bronce stigli Ivan Ban u skifu u mlađim kadetima i kadetski GIG (Toni Vejnović, Tino Lonza, Ante Pinčević i Leonardo Pezo, kormilar Piero Vuletić).

Lucija Usmiani je slavila u prvoj od ukupno 33 održane trke u Dubrovniku. Bila je najbolja u skifu u konkurenciji kadetkinja. Ošjak je tako prvi osvojio zlato na Rijeci dubrovačkoj, a do kraja je još stigao do bronce. Treći je bio dvojac na pariće u konkurenciji mlađih juniora (Nikola Šeparović i Vito Prižmić).

Nataša Šuštić je u skifu u konkurenciji seniorki donijela zlato Neretvanskom gusaru. Srebrom se od Metkovaca mogu pohvaliti Roko Brečić u skifu u konkurenciji mlađih juniora, Marin Plečaš u skifu u konkurenciji kadeta te dvojac na pariće u konkurenciji mlađih juniora (Tomislav Kiridžija i Šime Popović), dok su sve četiri bronce osvojene u konkurenciji mlađih kadeta, i to GIG-u (Frane Vugdelija, Antun Vugdalija, Anton Rendulić i Goran Martinović, kormilar Ante Filipović), Nikola Mijić u skifu te obje posade dvojca na pariće (Gabrijel Gluščević i Toni Milan u prvoj skupini, a Gabrijel Šiljeg i Matej Šiljeg u drugoj skupini).

U Memorijalnoj utrci mlađe juniorskih četveraca, koja se održava u spomen na Lukšu Telonića, prvi su bili članovi splitskog Mornara, kojima je pokal uručila gospođa Kate Telonić, majka tragično preminulog veslača Neptuna. Nastupilo je oko 300 veslačica i veslača ne samo iz Dalmacije. Došli su po tradiciji i članovi Veslačkog kluba Rama...

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije