StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

RASPUCAO SE SQUARE PROTIV FENJERAŠA 'Crveno plavi' u najgorem slučaju mogu biti treći, a u igri da im budu suparnici u četvrtfinalu su...

6. travnja 2019. - 00:42
Adrano Darrer je postigao prvi pogodak u Čibači protiv Osijek Kelmea za vodstvo Squarea u 15. minuti. Minutu poslije izjednačili su gosti i to je pogodio Robert Nospak, i to je bio rezultat prvog poluvremena, a u nastavku su prvo gosti sami sebi zatresli mrežu, i to Nospak, a onda je krenuo domaćin - Bruninho u 25. minuti za 3:1, Pele u 26. minuti za 4:1, Haron Džanković u 30. minuti za 5:1, pa minutu poslije opet Džanković za 6:1, nakon toga Matej Perić u 33. minuti za 7:1 te Blago Gašpar u 35. minuti za konačnih 8:1. 

Square je tako u pretposljednjem kolu ligaškog dijela ostvario uvjerljiv uspjeh protiv Osijek Kelmea, sastava koji je posljednji i koji, znalo se to već odavno, napušta prvoligaško društvo. Momčad trenera Antuna Bačića sad ima 42 boda. I dalje je druga. Vrgorac je odigrao kod kuće 3:3 sa Splitom te kolo prije kraja ima četiri boda manje od Squarea. Dakle, on je otpao iz igre za drugo mjesto, a u njoj je ostao Futsal Dinamo koji je kao gost dobio Alumnus sa 6:3. Uz to su 'plavi' izbacili Alumnus iz igre za doigravanjem, koje je pobjedom u Slavonskom Brodu s 5:4 protiv otpisanog Broda 035 osigurala Crnica

Split je sedmi s 29 bodova i dočekuje u zadnjem kolu otpisano Jesenje, a Crnica ima dva boda manje na osmom mjestu i čeka Squarea. Odavno znamo kako je Novo vrijeme Apfel prvo. Vrgorac je gost Osijek Kelmea u zadnjih 40 minuta ligaškog dijela sezone. Futsal Dinamo dočekuje Universitas. Futsal Dinamo je bolji međusobno od Squarea te ukoliko dobije u zadnjem kolu, Squareu za ostanak na drugom mjestu igra samo pobjeda u Šibeniku...

Square u najgorem slučaju može biti treći, a u tom slučaju će igrati u četvrtfinalu protiv šestog, a to će onda biti Universitas. Ukoliko ostane drugi - Split ili Crnica će mu biti suparnik u četvrtfinalu. Prije u tom slučaju Split, ali matematički u igri za sedmo mjesto je i Crnica. Universitas ako dobije Futsal Dinamo može i do pete pozicije, ali za to Uspinjača Gimka ne smije dobiti Alumnus. Ako Universitas dobije Futsal Dinamo, tada Vrgorac može do treće pozicije...  Uglavnom, zadnje kolo se igra u petak, 12. travnja. Sve utakmice počinju u isto vrijeme - u 20 sati. Bit će zanimljivo. 

Square je bio domaćin u Čibači jer je dvorana u Gospinom polju domaćin Otvorenog međunarodnog juniorskog prvenstva Hrvatske u badmintonu, petog izdanja Valamar Junior Opena. Valja spomenuti kako Square protiv Osijek Kelmea nije bio kompletan. Maro Đuraš Zoran Primić propustili su utakmicu zbog kartona, Damjan Šulić zbog ozljede, a Ante Daničić zbog privatnih obveza.
Pogledajte semafor!
Rezultati 21. kola, Split: AFC Universitas – Novo Vrijeme Apfel 0:2, Zagreb: Alumnus – Futsal Dinamo 3:6, Slavonski Brod: Brod 035 – Crnica 4:5, Krapina: Jesenje – Uspinjača Gimka 3:3, Čibača: Square – Osijek 8:1, Vrgorac: Vrgorac – Split 3:3

Poredak: 1. Novo Vrijeme Apfel 55, 2. Square 42, 3. Futsal Dinamo 40 , 4. Vrgorac 38, 5. Uspinjača Gimka 34, 6. AFC Universitas 33, 7. Split 29, 8. Crnica 27, 9. Alumnus 22, 10. Brod 035 14, 11. Jesenje 8, 12. Osijek Kelme 6.

Raspored 22. kola, petak, 12. travnja, 20 sati, Šibenik: Crnica - Square, Split: Split - Jesenje, Makarska: Novo vrijeme Apfel - Brod 035, Zagreb: Uspinjača Gimka - Alumnus, Osijek: Osijek Kelme - Vrgorac, Zagreb: Futsal Dinamo - Universitas.

U četvrtfinalu doigravanja za prvaka igraju prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog te četvrti protiv petog. Igra se na dvije pobjede. 

26. travanj 2024 14:16