StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISAČI LIBERTAS MARINKOLORA IZBORILI FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE

MIHO SIMOVIĆ 'S ovakvom igrom, te s ovakvom publikom, podrškom koju imamo, možemo 'zapapriti' StaRR-u u finalu koliko god on bio veliki favorit!'

5. travnja 2019. - 14:43
Jučer su izborili finale doigravanja koje kreće već za dva dana. Stolnotenisači Libertas Marinkolora su obranili prednost domaćeg terena u polufinalu protiv GSTK Zagreb, dobili drugu i treću utakmicu te s 2:1 ušli u veliko finale u kojem ih čeka StaRR, branitelj naslova i jedini sastav koji je od njih bio bolji u ligaškom dijelu prvenstva.

Prvo bih se osvrnuo na polufinale doigravanja, drugu i treću utakmicu. Prekrasna tri dana u Dubrovniku. Dvije nevjerojatne pobjede. Nažalost, Neven Juzbašić nam nije mogao pomoći te smo znali kako će biti puno teže bez njega. Ali, na kraju smo uspjeli. Presretni smo i prezadovoljni. Vjerujem da s ovakvom igrom, te s ovakvom publikom, podrškom koju imamo, možemo 'zapapriti' StaRR-u u finalu koliko god on bio veliki favorit – istaknuo je 'Pitur' Miho Simović. Skupa je s Tomislavom Japecom 'ispustio dušu' protiv GSTK Zagreb. 

- Nije bilo lako. Prvo je bio pritisak jer smo bolja momčad, a nije nas išlo zadnja dva puta protiv njih. Onda još znaš da Neven zbog ozljede nije u mogućnosti pomoći, kako ne smiješ pogriješiti te je bilo još teže. Međutim, dokazali smo kako smo bolja momčad od GSTK Zagreb.   

Sad StaRR, koji je imao dva dana više odmora jer je finale izborio dvokorakom protiv Dugo Selo. Uz to branitelj naslova nije igrao kompletan u polufinalu. Nije bilo Kineza Tan Ruiwua.

- Siguran sam kako će StaRR doći u najjačem sastavu u Gospino polje. Poštedili su Tana u polufinalu, procijenili su kako im neće trebati za Dugo Selo, ali ne vjerujem kako će riskirati u finalu. Vjerujem kako im je želja dobiti nas u dvije utakmice. Ali, probat ćemo pomrsiti te njihove račune. Mi ćemo se potruditi. Nažalost, teško je očekivati da će se Neven oporaviti. Mora mirovati zbog tog živca u ramenu koji se stisnuo, ali Neven je s nama. Pomaže savjetima. Bodri nas. Uspjeli smo na taj način protiv Zagreba, nadam se kako ćemo i protiv StaRR-a. Želio bih zahvaliti našim navijačima na podršci. Vjerujem kako se u još većem broju vidimo u nedjelju u Gospinom polju – istaknuo je Simović.

Prva utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske igra se u nedjelju, 7. travnja, s početkom u 17 sati. Libertas Marinkolor je peti put uzastopno u finalu doigravanja, a treći put suparnik mu je u finalu StaRR. Tko će se nakon ovogodišnjeg finala moći pohvaliti s dva naslova prvaka Hrvatske?
Majstori(ca)
StaRR je bio najbolji u ligaškom dijelu prvenstva, a Libertas Marinkolor drugi te se prva utakmica finala doigravanja igra u Dubrovniku (7. travnja). Druga je u Varaždinu (srijeda, 10. travnja)  gdje će se igrati i eventualna majstorica za koju je rezerviran termin u subotu, 13. travnja. 

Protekle dvije sezone kad su Libertas Marinkolor i StaRR također odlučivali na kraju doigravanja o prvaku, 'Pituri' su bili vlasnici 'jedinice', a kako je u oba protekle finala odlučivala majstorica, u Gospinom polju je odlučen prvak. Prije dvije sezone 'Pituri' su bili bolji s 2:1 te osvojili naslov prvaka, a prošle godine s 2:1 u pobjedama do naslova je stigao StaRR. I jednima, i drugima to je najveći uspjeh u povijesti kluba s tim što je Libertas Marinkolor vlasnik dva trofeja više (2017. i 2018. osvajao je Kup Hrvatske).

27. travanj 2024 05:49