StoryEditorOCM
OstaloNA SPLITSKIM GRIPAMA ODRŽANO JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU

DUBROVNIK 1966. SA ČAK SEDAM MEDALJA Nema boljih u državi od Petrunjele Pavić i Luke Violića!

23. ožujka 2019. - 17:37
Napunio se kombi Judo kluba Dubrovnik 1966. medalja s juniorskog prvenstva Hrvatske, koje je održano na splitskim Gripama. Čak sedmorica su se nakon prvenstva ukrcala u njega s medaljom izborenom na splitskom tatamiju. Sa najsjajnijima Petrunjela Pavić i Luka Violić. Pavić je bila najbolja u kategoriji do 78 kilograma, a od Luke nije bilo boljeg u kategoriji preko 100 kilograma.

Zatim doprvakinja Hrvatske je Bruna Bilić u kategoriji do 52 kilograma, a treći su Marko Tomašević u kategoriji do 55 kilograma, Marko Vareškić u kategoriji do 81 kilogram, Ardian Sufaj u kategoriji do 90 kilograma te Paula Belemečić u kategoriji do 78 kilograma.

Dakle, dva zlata, srebro i četiri bronce – ukupno sedam medalja. Još je boje Dunbrovnika 1966. branio Josip Bulić u kategoriji do 81 kilogram, koji je na kraju ostao korak kratak do bronce. Izgubio je borbu za treće mjesto, te je ostao peti.

- Prezadovoljan sam s nastupom i rezultatima. Sezona je počela baš odlično. Mogu samo poželjeti da nastavimo ovako – rekao je Mateo Semiz, trener Dubrovnika 1966.

Petrunjela Pavić je stigla do svog četvrtog naslova državne prvakinje. Prvo je bila najbolja u državi u uzrastu djevojčica, potom u kadetkinjama, te sad drugi put među juniorkama, dok je Luka Violić stigao do svog najvećeg uspjeha, prvog naslova državnog prvaka, ali ne i do prve medalje na državnim prvenstvima. U juniorskoj konkurenciji je prošle godine bio doprvak, a sad je napravio i taj korak naprijed.

Među osvajačima medalja na juniorskom prvenstvu Hrvatske su još dva kluba iz naše županije. Judo klub Ura Nage s dvije, a Judo klub Župa dubrovačka s jednom medaljom. Sve tri su brončanog sjaja. Za Ura Nage broncu su izborili Leon Đapić u kategoriji do 66 kilograma, te Leon Konjevod u kategoriji do 73 kilograma, a za Župu dubrovačku Iva Oberan u kategoriji do 63 kilograma.

FOTO Judoke Dubrovnika 1966. s trenerom Mateom Semizom nakon juniorskog prvenstva na splitskim Gripama
26. travanj 2024 21:50