StoryEditorOCM
OstaloPOČELA NOVA SEZONA VESLAČKOG KUPA DALMACIJE

MEMORIJAL 'ZLATKO CELENT' Pavo Bečić, trener Neptunaša: 'Ne sjećam se kad smo bili ovako uspješni u Splitu!'

9. ožujka 2019. - 19:30
Ne pamte se kad su Neptunaši bolje počeli novu sezonu u Kupu Dalmacije, kad su osvojili čak trinaest medalja od čega šest zlatnih na prvoj regati u Splitu, koja se u organizaciji Veslačkog kluba Gusar održava u spomen na legendarnog splitskog veslača Zlatka Celenta, osvajača brončane medalje na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine, koji je, nažalost, 1992. godine u 40. godini života poginuo u prometnoj nesreći na otoku Pagu. Uz to su podigli pokal - Neptun je najuspješniji klub u juniorskoj konkurenciji regate u Splitu!

Na regatnoj stazi u Spinutu od Neptunaša nije bilo boljih od Karmen Sindik i Lucije Mazić, koje su slavile u konkurenciji juniorskih dvojaca, zatim nije bilo boljeg od juniorskog dvojca na pariće u sastavu Toni Perović i Pero Kukuljica, pa Matije Medija u skifu mlađih juniora, mlađe kadetskog dvojca na pariće u sastavu Roko Bogdanović i Josip Papak, potom Pera Kukuljice u skifu u konkurenciji juniora te dvojca na pariće mlađih juniora u sastavu Antonio Štrman i Roko Mucić.

Srebro su na Memorijalu 'Zlatko Celent' od dubrovačkih veslača izveslali mlađi kadeti u GIG-u u konkurenciji rođenih 2006. godine i mlađih (Luka Štrman, Nikola Tršić, Jakov Lazar i Roko Sekondo, kormilar Ante Pinčević), zatim Roko Negodić u skifu u konkurenciji mlađih kadeta, Toni Perović u skifu u konkurenciji juniora te mlađi kadeti u GIG-u u konkurenciji rođenih 2005. godine (Toni Pulić, Maro Mojaš, Tino Lonza i Toni Vejnović, kormilar Leonard Pezo), dok su broncu u Splitu osvojili dvojac na pariće u konkurenciji seniora (Lovro Čondrić i Toni Crnjak), potom Ivana Krištić u skifu u konkurenciji juniorki te Toni Crnjak u skifu u konkurenciji seniora.

- Nastupili smo s ukupno dvadeset i šest veslačica i veslača. Nije bilo lako. Ustali su rano, još je bio mrak kad smo krenuli za Split. Regata je počela u 9 sati. Trajala puna četiri sata. Ne sjećam se kad smo bili ovako uspješni na prvoj regati. Potvrda toga je na kraju pokal koji smo dobili za najbolji klub u konkurenciji juniora – istaknuo je Pavo Bečić, trener Neptuna. Vođa puta bio je Mato Mojaš.

Druga od ukupno šest regata održat će se u organizaciji Veslačkog kluba Krka iz Šibenika (23. ožujka).
25. travanj 2024 02:43