StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KLUB SQUARE

BITKA ZA FINAL FOUR KUPA HRVATSKE Gdje ste u utorak, 26. veljače, u 19 sati?

20. veljače 2019. - 16:15
Stiže Split u utorak, 26. veljače, u Gospino polje. Square je za suparnika u četvrtfinalu Kupa Hrvatske dobio najtrofejniji hrvatski klub, aktualnog pobjednika Kupa Hrvatske, kojeg od nedavno predvodi najbolji igrač koji je ponikao u redovima dubrovačkog kluba - Dario Marinović, najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena. Plus, Split je, kao i Square, još jači nakon zimskog prijelaznog roka. Brazilac Genario je opet član sastava s Gripa. Iskusni 33-godišnjak je nakon tri i pol godine ponovno član Splita.

Jedna utakmica se igra u četvrtfinalu, kao što je bio slučaj i u osmini finala. Međutim, tada je parove osmine finala 'slagao' koeficijent uspješnosti uz napomenu kako su oni više uspješni bili gosti kod manje uspješnih. Sad nije bilo nositelja, nikakav koeficijent se nije gledao. 'Zaplesale' su kuglice. Sreća je odlučivala protivnika, te isto tako tko će biti domaćin, a tko gost. 

'Najgora' opcija je bila Novo vrijeme Apfel u gostima, a najbolja je bila dobiti za suparnika jednog od dva drugoligaša, Vinkovce i(li) Petrinjčicu, i to kod kuće. Ustvari, sve kod kuće je bilo dobro, a to se dogodilo zbog čega Square mora biti zadovoljan. Eto što ti je ždrijeb četvrtfinala: Vrgorac mora u Makarsku u goste prvaku, a zagrebačkim sastavima je 'upala sjekira u med'. Alumnus je domaćin Petrinjčici, a Uspinjača je gost Vinkovaca. Naravno, kup je kup, tu su iznenađenja moguća, a pogotovo kad se igra samo jedna utakmica. Square to zna najbolje, ali po lošem ako se u obzir uzme prošla sezona kada je pao kod drugoligaša Petrinjčice u osmini finala.

Dakle, mogao je Square proći i bolje, ali moga je i gore. Međutim, to sad više nije važno. Jedni i drugi, Square i Split, okrenuli su se ogledu u utorak navečer, koji u Gospinom polju počinje u 19 sati. Pobjednik će se plasirati na Final Four, koji se igra od 15. do 17. ožujka, a ako prođe Square, izbaci branitelja naslova, sve govori kako će se taj završni turnir igrati baš u Gospinom polju.

Square će prije utorka, i malonogometne poslastice u Gospinom polju, skoknuti do Slavonskog Broda. U petak, 22. veljače, od 20 sati, čeka ga šesti ispit u 2019. godini, peti u prvenstvu. Dobio je svih pet prethodnih utakmica, četiri prvenstvene te jednu u Kupu Hrvatske. Hoće li i šestu? Suparnik u šestoj utakmici ove godine je Brod 035, sastav koji se bori za ostanak, a kojeg su 'crveno plavi' u Gospinom polju, u prvom dijelu sezone, 'slomili' sa čak 7:0.

Četiri dana poslije gostovanja u Slavonskom Brodu evo Splita i malonogometne poslastice u Gospinom polju, a tri dana poslije u dubrovačkoj sportskoj dvorani igrat će se nova utakmica za prste polizat. Nakon branitelja naslova u Kupu Hrvatske stiže sastav koji brani naslov prvaka Hrvatske - Novo Vrijeme Apfel, jedini sastav koji je na tablici Prve hrvatske lige ispred dubrovačkog. Ništa manje neće biti zanimljivo ni nakon toga, a pogotovo ako Square izbori plasman na završni turnir Kupa Hrvatske.
26. travanj 2024 14:05