StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

DESET MEDALJA U RIJECI, DVIJE U IGALU Mario, Michel, Đivo i Ana na pobjedničkom postolju

19. veljače 2019. - 23:02
Mario Šurković osvojio je pet od ukupno deset medalja članova Plivačkog kluba Jug osvojenih na Grand Prix mitingu Victoria Primorje u Rijeci, i to je svih pet mredalja zlatnog sjaja. Jugom mlađi junior je bio najbolji u svom uzrastu u disciplinama 100 metara slobodno, 100 metara leđno, 200 metara mješovito i 200 metara leđno, dok je u disciplini 200 metara mješovito osvojio zlato i u apsolutnoj kategoriji.

Junior Michel Brassard bio je u svom uzrastu najbolji u disciplina 200 i 400 metara slobodno, dok je u apsolutnoj kategoriji bio drugi na 400 metara slobodno, a treći na 200 metara slobodno.

- Michel je u ukupnom zbroju bodova dvije discipline na kraju natjecanja zauzeo ukupno drugo mjesto u konkurenciji juniora/juniorki, te je nagrađen posebnom nagradom od strane organizatora – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug u svom izvješću.

S medaljom se može pohvaliti i mlađi junior Đivo Damić, koji je u svom uzrastu bio drugi u disciplini 1500 metara slobodno. Ukupno pet plivača branilo je boje Juga u Rijeci. Grand Prix Victoria Primorje okupio je 459 natjecatelja iz 56 klubova iz šest država, i to Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Slovenije, Velike Britanije te Hrvatske.

Jugov mlađi senior Đivo Matović nastupio je u A finalu discipline 1500 metara slobodno, dok je mlađi junior Marko Baletin nastupio u C finalima utrka na 100 metara slobodno, 100 metara delfin i 200 metara leđno.

Drugi dio Jugove najstarije ekipe nastupio je na 24. izdanju Montenegro Mimoza Cup-a u Igalu, koje je ujedno 15. Otvoreno prvenstvo Crne Gore. Jugaši su se natjecali samo u apsolutnoj kategoriji, te u konkurenciji natjecatelja iz 36 klubova iz Crne Gore, Slovenije, Rusije, Makedonije, Mađarske, Srbije, BiH, Albanije, Kosova, te Hrvatske osvojili dvije medalje, i to je do obje stigla mlađa seniorka Ana Lučić, koja je bila treća na 200 i 400 metara slobodno.

Pod vodstvom trenera Andreja Dropca za Jug su u Herceg Novom nastupili još Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Katarina Matović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban, Rafaela Škrabo, Tonka Bušković, Karmen Fabris, Katija Sessa, Zoe Tolj, Ives Njavro, Noa Miletić i Luka Đurović.
26. travanj 2024 08:34