Sport Ostalo

PLIVANJE

KADETSKO DRŽAVNO PRVENSTVO Plivači Juga peti u konkurenciji 25 klubova!

PLIVANJE
Na kadetskom prvenstvu Hrvatske u plivanju, koje se održalo u Zagrebu, boje Juga branila su četvorica plivača: Juraj Barčot, Vlaho Nenadić, Roko Zvone i Marko Tevšić. Nakon što je završen posljednji, treći dio prvenstva, prva dva su održana dan prije, u subotu, 9. veljače, te kad se sve zbrojilo, dubrovački klub je s 322 boda zauzeo u muškoj konkurenciji među 25 klubova visoko peto mjesto.

Samo su uspješniji od Jugaša bili plivači zagrebačke Mladosti i Dubrave, koji su bili prvi odnosno drugi, zatim treći varaždinski Barok, te četvrta Rijeka. U leđa Jugašima gledaju svi ostali klubovi regije Jug (Dalmacija), zatim između ostalih zagrebački Medveščak, riječko Primorje CO...

Najbolji plasman od Jugaša ostvario je Nenadić zauzevši peto mjesto na 100 metara leđno.

- Vrijedi istaknuti šesta mjesta Nenadića na 800 metara slobodno, te štafete 4 puta 100 metara mješovito, kao i osma mjesta Barčota na 200 metara slobodno, Nenadića na 100 metara slobodno i 200 metara leđno, te šafete 4 puta 100 metara slobodno. Cilj je bio biti među osam s obzirom da su trojica od naša četiri plivača 2006. godište, a nositelji ovog prvenstva su rođeni 2005. godine. Iduće godine pravo nastupa na kadetskom prvenstvu imaju opet Nenadić, Zvone i Tevšić - istaknula je Matiana Staničić, trenerica jugovih kadeta.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije