StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

DRUGI DAN DRŽAVNOG PRVENSTVA Srebrni Brassard dvije sam, a treću sa štafetom

23. prosinca 2018. - 09:30
Plivački klub Jug je drugog dana Zimskog Prvenstva Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, koje se održava u Rijeci, osvojio tri srebrene medalje.  

Dvije je sam osvojio mlađi junior Michel Brassard, koji je bio drugi u disciplini 200 metara slobodno u kategoriji mlađih juniora i u kategoriji juniora. Treću je isplivala muška mlađe juniorska štafeta Juga 4 puta 100 slobodno u kojoj su uz Brassarda nastupili Noa Miletić, Đivo Damić i Mario Šurković, jugov najuspješniji član prvog dana prvenstva. Podsjetnik, u petak je Šurković sam osvojio četiri medalje, a sudjelovao kao član štafeta u osvajanju i preostale dvije. U disciplini 100 metara mješovito postao je mlađe juniorski prvak Hrvatske, a u istoj disciplini osvojio je bronce u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji, te broncu u disciplini 50 slobodno. Kao član mlađe juniorske štafete Šurković je sa štafetom 4 puta 50 slobodno i 4 puta 200 slobodno bio drugi. U obje štafete su uz Šurkovića bili Brassard i Damić. Četvrti član štafete 4 puta 50 slobodno  bio je Miletić, a štafete 4 puta 200 slobodno Marko Baletin.

Kao i prvog dana, tako i drugog, Jug je imao još nekoliko finala: juniorka Ana Lučić bila je dvanaesta u disciplini 200 metara slobodno, juniorka Adriana Marinović jedanaesta u disciplini 200 metara leptir, junior Đivo Matović deveti u disciplini 200 metara slobodno, te mlađi junior Mario Šurković peti u disciplini 100 metara leđno u kategorijama mlađih juniora i juniora.

Zatim, ženska mlađe juniorska štafeta 4 puta 50 metara mješovito u sastavu Antonia Šurković, Karmen Fabris, Katarina Matović i Katarina Nenadić bila je deveta, a sedma ženska štafeta 4 puta 100 metara slobodno u sastavu Šurković, Nenadić, Matović i Antonia Ljuban.

Uoči posljednjeg dana prvenstva u Rijeci Jugaši, koje vode treneri Frane Ćirak i Andrej Drobac, imaju devet medalja: zlato, pet srebrnih i tri brončane medalje.
25. travanj 2024 10:12