StoryEditorOCM
OstaloBICIKLISTIČKA UTRKA 5. KOLA REKREATIVNE XC ZIMSKE LIGE DALMACIJE - SRĐ, DUBROVNIK 2018.

BICIKLISTI 'OSVOJILI' SRĐ Lukša Čupić: 'Svi su oduševljeni!'

9. prosinca 2018. - 19:56
Staza je bila zahtjevna, ali baš sjajna. Iako je jučer bila kiša, bura je dosta toga osušila. Stoji, bilo je na određenim mjestima lokvi. Međutim, ponavljam, sve je bilo sjajno. Svi su sudionici su bili baš zadovoljni - istaknuo je Lukša Čupić, predsjednik Biciklističkog kluba Konavle, organizatora 5. kola Rekreativne XC Zimske lige Dalmacije - Srđ, Dubrovnik 2018. 

Dubrovačka biciklistička utrka okupila je 78 natjecatelja, a prije nego su se oni našli na startu, održana je na Bosanci dječja utrka. Nastupilo je 25 mališana u kategorijama od 9 do 15 godina. U podne je bio start glavne utrke. 

- Start je bio na Bosanci. Potom se vozilo prema tvrđavi Imperijal, kroz tvrđavu do tvrđave Strinčjera, zatim Dubravom do Žarkovice, te opet prema Bosanci. Zadatak je bio dva i pol kruga. Cilj je bio na tvrđavi Imperijal. Skoro 12 kilometara je bio dug jedan krug. Oko 26 kiometara je trebalo proći - dodaje Čupić. 

Taj zadatak najbrže je ispunio Kristijan Budimir iz Biciklističkog kluba Kamen Pazin. Njemu je trebalo sat, šest minuta i devetnaest sekundi. Budimir je ukupni pobjednik, a nagrađeni su i najbolji po kategorijama.

- Imali smo kategoriju do 20 godina, od 20 do 30 godina, od 30 do 40 godina, od 40 do 50 godina , te preko 50 godina. Naš klub je osvojio tri medalje. U kategoriji natjecateljica imamo broncu (Tanja Čondrić), a u kategoriji preko 50 godina zlato i srebro (Dragutin Petković je bio najbrži, a drugo mjesto je zauzeo Zoran Ćosić) - naglasio je predsjednik Biciklističkog kluba Konavle.

- Dva mjeseca smo pripremali utrku. Bilo je ovo prvi put da organiziramo utrku izvan Konavala. Odlučili smo se na to zbog atraktivnosti terena, same pozicije Dubrovnika, i mislim da smo pogodili s obzirom na oduševljenje natjecatelja, pogotovo onih koji su došli iz drugih gradova. Uz to nas je poslužilo i vrijeme. Imali smo baš idealne uvjete, a samo dan prije je bila kiša, magla i vjetar. 

Članovi Biciklističkog kluba Konavle posljednjih 365 dana su snimali teren i tražili najbolju stazu.

- Napravili smo i to da se vozi kroz samu tvrđavu Imperijal, tako da su na izlasku iz tvrđave natjecatelji imali prekrasan pogleda na cijeli grad te Elafite. Mnogi su snimali utrku, te će imati sjajnu uspomenu na nastup u Dubrovniku. Inače, ne mogu ne spomenuti pomoć volontera, članova Hrvatske gorske službe spašavanja i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Oni su nama, članovima kluba, pomogli da sve prođe u najboljem redu. Proglašenje najboljih smo održali u konobi Dubravka. Nitko ni tada nije skrivao oduševljenje utrkom - rekao je Čupić.  
26. travanj 2024 12:57