StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI KADETSKI KUP Leon Đapić sa četiri pobjede izborio srebro

29. listopada 2018. - 09:18
Leon Đapić (na slici), član Judo kluba Ura Nage, osvojio je srebro u kategoriji do 66 kilograma na Europskom kadetskom kupu, koji se održao u Kopru. Sa četiri pobjede (prvo je dobio tri domaća natjecatelja te potom u polufinalu Aleksandera Raczeka, reprezentativca Poljske) stigao je do finala u kojem je poražen od Federica Cunibertija, reprezentativca Italije. Đapić je bio najuspješniji hrvatski judaš na natjecanju, jedini na pobjedničkom postolju. Boje Hrvatske branila su ukupno dvadeset i tri judaša.

Na korak do postolja zaustavljen je Marko Vareškić, član Judo kluba Dubrovnik 1966., koji je bio peti u kategoriji do 81 kilogram. Vareškić je natjecanje otvorio pobjedom nakon čega je doživio poraz, ali je dobio priliku za popravni u repasažu u kojem je s dvije pobjede stigao do borbe za broncu, koju je izgubio. U istoj kategoriji plasman je ostvario još jedan član Dubrovnika 1966., Josip Bulić, koji je na kraju bio deveti. Bulić je ostvario pobjedu i dva poraza, baš kao i Nika Viđen, također članica Dubrovnika 1966., koja je bila deveta u kategoriji do 57 kilograma.

Još su nastupili od članova klubova iz naše županije, ali nisu ostvarili plasman (pobjedu): Marko Tomašević u kategoriji do 50 kilograma (Dubrovnik 1966.), te članovi Ura Nage: Mauricio Bratičević i Fran Kužnin u kategoriji do 55 kilograma, te Stijepo Kristović u kategoriji preko 90 kilograma.

U Kopru je nastupila i Lastovka Lucija Glumac, članica splitskih Pujanki, koja je s tri pobjede i dva poraza zauzela peto mjesto u kategoriji do 70 kilograma. 
26. travanj 2024 18:08