StoryEditorOCM
OstaloBOĆARSKA FESTA U ŽUPI DUBROVAČKOJ 27. I 28. LISTOPADA

PRVENSTVO HRVATSKE ‘Tko su zlatni u Srebrenom?’

26. listopada 2018. - 15:20
S nestrpljenjem se iščekivao ždrijeb završnice prvenstva Hrvatske u disciplini parovi, kojoj su domaćini Boćarski klub Župa dubrovačka i Boćarski savez Dubrovačko neretvanske županije. Igra se u subotu, 27. listopada, u Dvorani u Srebrenom.

– Zanimljivo, oba predstavnika našeg saveza, podsjećam kako su se finalisti plasirali na završni turnir jer naš Savez zahvaljujući rezultatima prošle godine na završnici ima pravo na dva predstavnika, dakle, oba igraju protiv Istre Poreč. Dva para prvoligaša su u Istarskoj županiji izborila nastup na državnom, a Istarska županija, budući je prošle godine bila najuspješnija, ima ove godine svoja četiri para u završnici – rekao je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko neretvanske županije, inače voditelj natjecanja završnice državnog prvenstva u discipline parovi.

Komolac, pobjednik prvenstva Dubrovačko-neretvanske županije (Srećko Bajo i Andro Miljević), igra protiv prvog para Istre Poreča (Nenad Tadić i Elvis Smolica), a par Boćarskog kluba Ploče, koji je bio drugi na prvenstvu najjužnije hrvatske županije, protiv drugog para Istre Poreč (Marino Križmanić i Steven Benolić). Svih 16 najboljih parova, koji su izborili plasman na završnicu državnog prvenstva, potvrdili su dolazak u Srebreno. Kod Ploča je promjena. Na završnici županijskog prvenstva igrali su Luka Gašpar i Nebojša Marinović, a kako je Gašpar reprezentativac i nalazi se na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kini, s Marinovićem će igrati Mladen Kežić.

U skupini 1. suparnici su na startu Juricani (Istarska) – Nada (Splitsko-dalmatinska) te Veleniki (Istarska) – Zrinjevac I (Zagreb), u skupini 2 gdje je jedan par Istra Poreč II – Ploče, drugi je Sveti Luka (Osječko baranjska) – Vir (Zadarska). U skupini 3 jedan par je Komolac – Istra Poreč I, a drugi Vargon (Primorsko-goranska)– Kastav (Primorsko-goranska), dok će se na startu natjecanja u skupini 4 ogledati Krimeja (Primorsko-goranska)– Zrinjevac II (Zagreb), te Lapovci (Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska) – Solaris (Šibensko-kninska).

– U subotu, 27. listopada, u 8.45 sati igraju se prvi susreti u skupinama 1 i 2. U 10.30 sati je svečano otvaranje, a u 10.45 sati počinju prvi susreti u skupinama 3 i 4. U 12.30 sati igraju pobjednici prvih susreta u sve četiri skupine. Pobjednici će se plasirati u četvrtfinale, a poraženi će imati priliku za popravni u repasažu. Potom od 14.15 sati igraju poraženi iz prvih susreta u sve četiri skupine. Tko pobjedi ide u repasaž, dok oni koji izgube taj dvoboj ispadaju iz igre za naslovom. Repasaž se igra od 16 sati. Pobjednici idu u četvrtfinale, poraženi su završili nastup. U četvrtfinalu se ne mogu ogledati sastavi koji su bili u istoj skupini. Četvrtfinala počinju u 17.45 sati. Od 19.30 sati igraju se polufinala, a finale i susret za treće mjesto od 21.15 sati – izdiktirao je program u Dvorani u Srebrenom Luko Hendić, voditelj natjecanja.
Precizno izbijanje
Dan nakon što se u Dvorani u Srebrenom podijele medalje za najbolje parove državnog prvenstva, u nedjelju, 28. listopada, na istom mjestu će se odlučivati o osvajačima medalja u disciplini precizno izbijanje.

- Nedjeljko Stipeljković, član Boćarskog kluba Faraon iz Trpnja, osvajanjem naslova prvaka naše županije izborio je plasman na završnicu državnog. Kako je nastup na završnici iz drugih županija potvrdilo 14 od 15 igrača, koji su kroz natjecanja u svojim županijama izborili plasman, ne dolazi jedan od tri najuspješnija igrača Splitsko dalmatinske županije, mi kao domaćini završnice državnog popunjamo upražnjena mjesta, u ovom slučaju jedno. Popunit će ga Mili Boras, član Pruda, koji je bio drugi na županijskom prvenstvu naše županije - rekao je Luko Hendić.

08. svibanj 2024 17:58