StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

74. VIŠKA REGATA Među 'Morskim vukovima pod jidrima' osam jedara Orsana i jedno Cavtata

12. listopada 2018. - 14:07
Morski vukovi pod jidrima - piše na plakatu 74. Viške regate čiji je start ovog petka odgođen zbog nedostatka vjetra. Tradicionalna regata, koja se održava u organizaciji splitskog Labuda, okupila je ove godine 172 jedrilice s više od 1200 jediličara među kojima su i jedriličari iz naše županije od kojih su, tradicionalno, najbrojniji članovi dubrovačkog Orsana.  Zadnje informacije iz Splita govore kako flota sad odlazi na pomoćni start, koji se nalazi južno od uvale Livka na Šolti. Ovog petka se jedri od Splita do Visa. 

U subotu se oržava regata u Viškoj vali, a u nedjelju u 9 sati predviđen je start druge etape od Visa do Splita. Organizatori predviđaju kako bi pobjednik na velikom mulu ACI-ja trebao biti malo iza 12 sati. 
Osam Orsanovaca i jedan Cavtat
Među sto sedamdeset i dvije jedrilice nalazi se osam jedrilica Orsana (Wind kiss - kormilar Mato Krile, Nave Loco - kormilar Dragan Držanić, Južni vjetar - kormilar Jadran Gamulin, Cardea - kormilar Mario Jozović, Arhimed - kormilar Vedran Kosović, Lea - kormilar Darko Miović, Dubrovnik - kormilar Denis Vukas, Analea - kormilar Igor Šikić) te jedna jedrilica iz Jedriličarskog kluba Cavtat (Yasmin - kormilar Josip Deranja).

27. travanj 2024 03:01