StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA, 1. KOLO: SQUARE DOBIO VRGORAC (4:1)

PLJESAK 'CRVENO PLAVIMA' Square dobio tri boda, vratio se majstor te prvi pogodio!

6. listopada 2018. - 00:43
Iznenađenje nam je priredio Square uoči početka nove sezone. Adrijan Micevski je nastupio protiv Vrgorca, a non stop smo slušali posljednjih dana kako Makedonac mora, nažalost, na novu operaciju, kako će zbog toga četiri mjeseca izbivati s terena, te kako je zbog toga i povučen potez – doveden i drugi Brazilac, Moreno. Ali, u 7. minuti Micevski je ušao u igru, a u 16. minuti je bio taj koji je prvi pogodio. Naciljao je Micevski mrežu Vrgorca udarcem iz daljine. Mario Herceg, vratar gostiju, prvi put nije imao rješenje.

Square je utakmicu počeo sa Zoranom Primićem na vratima, te Marom Đurašom, Antom Daničićem, kapetanom Hrvojem Cvjetkovićem te Brazilcem Peleom, koji nije pod tim imenom uveden u zapisnik. Pele mu je nadimak, a na iskaznici piše: Leonardo Dos Santos. Iako je Vrgorac znao zaprijetiti, prilike je nizao Square. Pele je u par navrata dobio pljesak s tribina za prikazano. Nagrađeni su i drugi. Naravno, najviše se u prvom poluvremenu pljeskalo u 16. minuti kad je pogodio Micevski.

Novi pogodak dočekali smo početkom nastavka. Stjepan Rezo je asistirao Anti Daničiću za 2:0, a četiri minute poslije vidjeli smo sjajan udarac Duška Martinca. Kapetan Vrgorca je iznenadio baš sve. Naciljao je gornji bliži kut Primića. Međutim, čim je krenuo sa centra, Square se vratio na dva pogotka prednosti. Sad se pljeskalo kapetanu Squarea - Hrvoju Cvjetkoviću, koji je tri minute poslije kaznio novu pogrešku Vrgorca, te izašao kao pobjednik jedan na jedan s Mariom Hercegom za 4:1.

Uoči utakmice je Željko Raguž, novi predsjednik Squarea, izašao na parket s Brazilcem Morenom, koji je doputovao u Dubrovnik dan prije utakmice s Vrgorcom, te nije igrao. Bit će u sastavu za 2. kolo kad je Square gost momčadi Jesenje, novog člana Prve hrvatske lige. Međutim, najveće pojačanje dubrovačkih 'crveno plavih', budući znamo kakav je igrač, jest povratak Micevskog. Ukoliko bude mogao pomoći i dalje - to će biti sjajno za momčad trenera Antuna Bačića. Naime, Makedonac nakon utakmice nije skrivao kako još uvijek nije sto posto. Šepajući je otišao u svlačionicu. Brazilci, Pele, te Moreno, tek se imaju dokazat.
1. KOLO Square – Vrgorac 4:1 (1:0)
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 400. Suci: Ivan Mujan i Edo Vulić (obojica iz Splita), treći sudac: Marko Munjiza (Kaštel Novi), delegat: Mario Matić (Čilipi).
Strijelci: 1:0 Micevski (16), 2:0 Daničić (24), 2:1 Martinac (28), 3:1 Cvjetković (29), 4:1 Cvjetković (32)
SQUARE: Primić, Dos Santos, Cvjetković (2), Đuraš, Daničić (1) – Turuk, Džanković, Rezo, Micevski (1), Konsuo, Perić, Nebergoj, Gašpar, Darrer.
VRGORAC: Herceg, Suton, V. Pervan, Kozarić, Martinac (1) – Turić, Gašpar, A. Pervan, Marinović, Vučić.
 

26. travanj 2024 06:16