StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KLUB SQUARE

MAKEDONAC MORA NA OPERACIJU, DOVEDEN JOŠ JEDAN BRAZILAC Koliko mogu Pele i Moreno? Dođite u petak u Gospino polje!

1. listopada 2018. - 23:14
Malonogometni klub Square potvrdio je na svojoj stranici kako je nakon povratka Mara Đuraša, koji se vratio nakon sezone igranja za Split Tommy, te dolaska Brazilca Leonarda dos Santosa Pelea, koji je prošle sezone igrao u Španjolskoj, za prvoligaša Cartagenu, stiglo još jedno pojačanje: ‘crveno-plavi’ dres nosit će i Jonatan Bruno Santiago, još jedan Brazilac, koji je rođen 12. svibnja 1991. u Santa Caterini.

Ovaj 27-godišnjak, kojem je nadimak ‘Moreno’, u Square stiže nakon što je sezonu proveo u bjeloruskom Minsku. U karijeri je igrao za nekoliko brazilskih klubova (International, Figuierense, Metropolitano, Cruizero i Mulvey, kasnije i za Corinthians), a 2011. godine prešao je u Goiti Pasand (Iran) s kojim je osvojio naslovom prvaka.

S 19 godina prešao je u španjolski Inter Movistar gdje se zadržao krattko nakon čega je zaigrao za Al-Arabi (Kuvajt) gdje je u osam nastupa postigao čak 33 pogotka te osvojio naslov državnog prvaka. Godinu nakon, odlazi u brazilski Corinthians s kojim također osvaja prvenstvo. U međuvremenu je svojim igrama na Studentskom svjetskom kupu privukao pažnju ukrajinskog Hurricanea za kojeg je nastupao od 2012. do 2014. godine.

U sezoni 2014./15. nastupao je za ruski Spartacus (31 pogodak/33 nastupa). Sezonu poslije član je momčadi Dinu iz Moskve (17 nastupa/12 pogodaka). Potom je otišao u Tadžikistan gdje je igrao za DISI Invest u klupskom prvenstvu Azije. Posljednju sezonu proveo je u Minsku (16 nastupa/10 pogodaka).

Oba Brazilca potpisala su sa Sqareom ugovor do kraja prvog dijela sezone. Podsjetnik, Makedonac Igor Leovski je napustio Square te otišao u prašku Slaviu. Drugi Makedonac, Adrijan Micevski, je ostao član Squarea, ali mora, nažalost, ponovno na operaciju, te na njega dubrovački klub neće moći računati najmanje četiri mjeseca. Podsjetnik, Micevski se ozlijedio teško u prvom dijelu prošle sezone, utakmici protiv Nacionala u Gospinom polju. Do tada je bio ponajbolji igrač 'crveno plavih'.

Osim u momčadi, promjena je bilo i u vodstvu dubrovačkog kluba. Novi predsjednik je Željko Raguž, koji je preuzeo kormilo od Željka Jelića, koji je bio predsjednik od 2013. godine, a sad će obnašati dužnost dopredsjednika. Maro Konjevod je direktor. Tajnik je i dalje Siniša Bačić. Antun Bačić će početi svoju drugu sezonu kao trener prve momčadi. Njegovi pomoćnici su i dalje Mato Cvjetković i Hans Matić. 

Nova sezona u Prvoj hrvatskoj ligi počinje u petak, 5. listopada. Square dočekuje u Gospinom polju Vrgorac (19 sati). Naslov brani Novo Vrijeme Apfel.
Nova sezona i dalje s 12 klubova, ali sezonu poslije...
U sezoni 2018./19. u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi igrat će 12 klubova, ali sezonu poslije prvi razred će brojati deset klubova! Dakle, na kraju sezone 2018./19. tri posljednjeplasrana sastava ispadaju u niži rang, a za razliku od prethodnih sezone u doigravanju za prvaka igrat će osam klubova, dakle, dva više nego prethodnih sezone.

Suparnici Squarea u sezoni 2018./19. u Prvoj HMNL su: Split Tommy, Novo vrijeme Apfel, Futsal Dinamo, Uspinjača, Osijek Kelme, Crnica, Brod 035, Vrgorac, Alumnus, splitski Universitas i Jesenje.

27. travanj 2024 00:22