StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ETTU CUP 'Pituri' prvog dana na polovičnom učinku: europski debi Filipa Mikulića

29. rujna 2018. - 17:57
Pobjeda i poraz stolnotenisača Libertas Marinkolora prvog dana turnira skupine 'A' prvog kruga ETTU Cupa, koji se igra u Bruxellesu, Nakon što su u 1. kolu s 3:2 savladali Turk Telekom Ankara SC, i to nakon što je suparnik vodio s 2:0, u 2. kolu poraz od nizozemskog TTV Herculesa s 3:1.

Libertas Marinkolor je slobodan u 3. kolu, koje se igra ove subote s početkom u 19 sati. Preostala dva nastupa u Bruxellesu ima u nedjelju, 30. rujna. U 4. kolu od 10 sati suparnik im je ukrajinski CE MSC Tennis Academy SCC Sumy, a u zadnjem, 5. kolu, koje počinje u 14 sati, igraju protiv domaćina, Logis Auderghema TT. Ukrajinski sastav je s 3:2 u 1. kolu dobio TTV Hercules. 

Ogled protiv TTV Herculesa, unatoč porazu, pamtit će 19-godišnji 'Pitur' Filip Mikulić, koji je upisao prvi nastup u ETTU Cupu. Bolji od njega bio je Trinko Keen s 3:0 u setovima Nakon Mikulića, koji je zamijenio Nevena Juzbašića, igrao je Miho Simović. Dobio je prvi set, ali iduća tri su otišla na stranu Nerma Raldersa. Tomislav Japec je potom s 3:0 dobio Martina Brinkhoffa nakon čega je Keen savladao Simovića, koji je u prvom setu osvojio 9, u drugom 8, a u trećem 7 poena.

Prva dva mjesta u skupini vode u drugi krug.

FOTO Filip Mikulić
26. travanj 2024 14:52