StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

PRVENSTVO HRVATSKE Prvi dan je bio sjajan dan za Jugaše, a drugi je još bolji! Šurković već deset!

28. srpnja 2018. - 10:26

Nakon što je prvog dana prvenstva Hrvatske u 50-metarskom bazenu, koje se održava u Zagrebu, Plivački klub Jug osvojio sedam medalja, drugog dana je stigao do novih sedam! I dok je prvog dana imao jedno zlato, dva srebra i četiri bronce, drugog dana je bio još uspješniji. Naime, osvojio je jedno zlato, tri srebra i tri bronce!

Najviše uspjeha je ostvario, a tko drugi nego Mario Šurković. Prvog dana je osvojio na 200 mješovito naslov državnog prvaka u mlađe juniorskoj konkurenciji, a sad je to isto uspio u disciplini 200 leđno. Kako što je jučer na 200 mješovito uzeo srebro u juniorskoj konkurenciji, a bronce u mlađe juniorskoj i općoj konkurenciji, to isto je ponovio i na 200 leđno. Osim toga, bio je brončani na 50 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, te srebrni sa štafetom 4 puta 200 slobodno. Mario već nakon drugog dana PH je ima na deset osvojenih medalja. Šurković ima dva zlata, tri srebra i pet brončanih medalja!

Velikom uspjehu muške mlađe juniorska štafeta 4 puta 200 slobodno od koje je bila bolja samo štafeta zagrebačke Mladosti doprinijeli su još Đivo Damić, Noa Miletić i Michel Brassard, koji je u mlađe juniorskoj konkurenciji, svom uzrastu, drugog dana PH osvojio i srebro u disciplini 100 leptir.

Podsjetnik, prvog dana je Đivo Matović u svojoj uzrasnoj kategoriji, junior, osvojio srebro u disciplini 1500 slobodno, a bronce u istoj disciplini u mlađe seniorskoj i općoj.

Drugog dana PH od Jugaša su u finalima još nastupili Gracija Filipović (peta u juniorskoj kategoriji na 200 leđno), Adriana Marinović (osma u juniorskoj kategoriji na 100 leptir), Antonia Ljuban (deseta na 50 slobodno), Katarina Nenadić (četrnaesta na 50 slobodno), te Noa Miletić (četrnaesti na 50 slobodno). U jutarnjim kvalifikacijama discipline 50 slobodno nastupili su i juniori Ana Lučić i Đivo Matović, ali nisu uspjeli izboriti finala.

- Izuzetno sam ponosan na medalju koju je osvojila štafeta, te medalje osvojene u općoj kategoriji. Naravno, čestitke svim osvajačima medalja, i ne samo njima. Svi su obarali svoje osobne rekorde, pokazali napredak – rekao je Frane Ćirak, šef struke dubrovačkog kluba.

U Jugovoj riznici medalja je nakon drugog od ukupno četiri dana državnog prvenstva za starije uzraste u velikom, 50-metarskom bazenu, 14 medalja, i to dvije zlatne, pet srebrnih i sedam brončanih medalja!

26. travanj 2024 10:11