StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Novo zlato Gašpara, Pendu bronca!

21. srpnja 2018. - 00:44

Nove dvije medalje za boćare iz naše županije na državnom juniorskom prvenstvu, koje se održava u Lovranu. Nakon što je s Matkom Pendom (Komolac Ombla) osvojio naslov prvaka Hrvatske u štafetnom izbijanju, a s Markom Batinićem (HVIDRA Gromača) srebro u parovima, Pločanin Luka Gašpar je prvak Hrvatske u brzinskom izbijanju, disciplini u kojoj je Pendo osvojio broncu.

- Gašpar je sjajan, a ugodno je iznenadio Pendo, koji je s osobnim rekordom (36) izborio finale, i to je u finale ušao s najboljim rezultatom. U tom finalu je Gašpar bio baš sjajan, 39 pogodaka za zlato, a Pendo je pogodio 29 te uzeo broncu. Zlato i bronca u brzincu, dva naša igrača na pobjedničkom postolju jedne discipline, da, to je baš sjajno. Dakle, nastavili smo žetvu medalja. Nakon prva tri dana prvenstva imamo četiri medalje, dva zlata, te po srebro i broncu. Svi nam čestitaju. Plus osvojili smo prije početka prvenstva srebro u Kupu Hrvatske, a ove godine i broncu u Hrvatskoj ligi. Sve pohvale našim mladim boćarima, naravno, Luka Gašpar, kao što se zna, najbolji je boćar ove sjajne generacije mladih boćara naše županije, i ne samo naše županije. Nemojte zaboraviti kako se on dokazao i u reprezentaciju, i to osvajanjem brončane medalje na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u disciplini precizno izbijanje - istaknuo je Luko Hendić, voditelj selekcije Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Lovranu, inače tajnik županijskog boćarskog saveza.

Još su dva dana do kraja juniorskog prvenstva Hrvatske u Lovranu. Na programu su discipline pojedinačno klasično (boje naše županije brani Luka Gašpar) i precizno izbijanje (nastupaju Luka Gašpar i Matko Pendo).

26. travanj 2024 15:15