StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

PERO KUKULJICA Neptunaš na pobjedničkom postolju čuvene regate! 

19. lipnja 2018. - 01:43

Pero Kukuljica, član Neptuna i juniorski reprezentativac Hrvatske, sudionik Europskog juniorskog prvenstva, osvojio je brončanu medalju na 63. Međunarodnoj veslačkoj regati na Bledskom jezeru gdje je od 15. do 17. lipnja nastupilo 443 veslačica I veslača iz 18 država (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Francuska, Gruzija, Njemačka, Gvatemala, Mađarska, Meksiko, Srbija, Slovačka, Španjolska, Švicarska, Turska, SAD i Slovenija).

- Na čuvenoj međunarodnoj regati, koja se održala na prekrasnom ledenjačkom jezeru, Kukuljica je bio treći u samcu u konkurenciji juniora. U istoj disciplini, te istom uzrastu, imali smo još dvojicu naših veslača u ‘A’ finalu. Lovro Čondrić je na kraju zauzeo peto, a Toni Perović šesto mjesto. Zatim, Vlaho Đivanović je u samcu, u konkurenciji juniora ‘A’, bio šesti u ‘B’ finalu, dakle ukupno je zauzeo dvanaesto mjesto, dok je Matija Medi pobijedio u ‘B’ finalu, u samcu, I to u konkurenciji mlađih juniora, te je zauzeo ukupno sedmo mjesto - istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

- Idući nastup naši članovi će imati u petak, 22. lipnja, u Kaštel Kambelovcu na petoj od ukupno šest regata Kupa Dalmacije. Nakon toga ih od 5. do 8. srpnja u Zagrebu čeka Prvenstvo Hrvatske za juniore, mlađe juniore i kadete. To je najvažniji ispit sezone - naglasio je Kapović.

FOTO Pero Kukuljica (prvi s desna) na pobjedničkom postolju 63. Međunarodne veslačke regate na Bledskom jezeru 

26. travanj 2024 02:59