StoryEditorOCM
OstaloODLIČAN NASTUP JUDAŠICA DUBROVNIKA 1966.

EUROPSKI SENIORSKI KUP Lijepa naša u Beogradu u čast Petrunjele Pavić, Anđela Violić izborila srebro!

10. lipnja 2018. - 18:06

Sjajan uspjeh judašica Dubrovnika 1966. drugog i ujedno posljednjeg dana Europskog seniorskog kupa u Beogradu. Na tatami su izašle Anđela Volić i Petrunjela Pavić, i obje su izborile medalju, i obje slave svoj najveći uspjeh u spomenutom natjecanju. Violić je osvojila srebro u kategoriji do 70 kilograma, a Pavić najsjajniju medalju u kategoriju do 78 kilograma.

Pavić je nastup počela pobjedom protiv Audrey Dilane Njepang Njapa, reprezentativke Kameruna nakon što je bila slobodna u 1. kolu. Potom je u polufinalu s uspjehom savladala Čehinju Alice Matejckovu, a za zlato dobila Sabinu Haračić, reprezentativku Bosne i Hercegovine, te se u njezinu čast svirala Lijepa naša.

Pavić nije prvi put izborila pobjedničko postolje na jednom Europskom seniorskom kupu. Prvi put je to uspjela u Dubrovniku početkom travnja ove godine kada je bila treća.

Violić je također bila slobodna na startu, a potom je pobjedom protiv domaće natjecateljice, Anđele Ranđelović, reprezentativke Srbije, izborila polufinale u kojem je savladala mađarsku reprezentativku Saru Balogh. U finalu se borila s Kanađankom Alix Renaud Roy te izgubila, ali unatoč porazu i ona je potpisala svoj najbolji rezultat na Europskom seniorskom kupu. I njoj je, kao i Petrunjeli Pavić, ovo druga medalja. Violić je ove godine bila brončana u Sarajevu.

Pavič i Violić su u Beogradu nastupile pod vodstvom trenera Matea Semiza.

Podsjetnik, prvog dana turnira u Beogradu broncu je u kategoriji do 57 kilograma izborila Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, kojoj je to prvo pobjedničko postolje na jednom Europskom seniorskom kupu.

U Beogradu je sudio dubrovački međunarodni sudac Igor Janković.

26. travanj 2024 14:23