StoryEditorOCM
OstaloMEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR

USPOMENA NA ĐURA MILETIĆA Dani prolaze, ja tebe - često sjetim se, prijatelju moj

Piše PSD.
2. lipnja 2018. - 00:47

Dani prolaze, ja tebe - često sjetim se, prijatelju moj. Znam da nose te - nebom bijeli anđeli, prijatelju moj. I ako postoje oni - drugi svjetovi, opet ćemo skupa, ja i ti tambure – zasvirati. Ti stihovi bili su ispisani na majicama, koje je dobio svaki sudionik 1. Memorijalnog boćarskog turnira ‘Đuro Miletić’, koji se prošle godine održao na terenima Pod Rašicom u organizaciji dva kluba za koje je nastupao pokojni Đuro - Hajduk i Petka.

Kao i prošle, tako i ove godine, ponovno su Hajduk i Petka okupili boćare sa svih strana. Organizacijom drugog turnira prisjetili se svog prijatelja i suigrača te velikog Linđovca, koji ih je napustio u svibnju 2016. godine u 33. godini života. Kao i godinu prije, tako i ovaj put, gradonačelnik Mato Franković je otvorio turnir. Pokojnog Đura Miletića svi se sjećaju kao raspjevanog i veselog člana Folklornog Ansambla Linđo, koji je, ne samo plesom, već i sa svojom harmonikom, uveseljavao i bio dio najvažnijih dana mnogih sugrađana.

Ove godine u konkurenciji također osam sastava najbolja bila ekipa Doline Neretve, kojoj je pobjednički pokal uručio Miho Miletić, otac pokojnog Đura.

T.V.

27. travanj 2024 04:06